Witam!czy ktos spotkal sie moze w silnikach TS z czujnikiem temperatury powietrza zasysanego?jedne wersje ze jest integralna czescia przeplywomierza inne ze na kolektorze dolotowym?
Witam!czy ktos spotkal sie moze w silnikach TS z czujnikiem temperatury powietrza zasysanego?jedne wersje ze jest integralna czescia przeplywomierza inne ze na kolektorze dolotowym?
Integralna część przepływomierza
Zapytalem w sklepie moto i o dziwo znalazl sie taki czujnik,koles mi pokazal fotke i odbiega znacznie wygladem od tego termistorka NTC w ksztalcie literki "U"albo blad w katalogu albo rozne wersje auta choc czujnik wystepowal tez w allfach 145/6/7 156 gtc 166 etc
Ciekawe co na to Eper
heh niewiem czy o to chodzi ale bylem w aso fiata po rurę gumową między przepływomierzem a przepustnicą (jak wiadomo czesto pękają) i koleść pokazywał mi zdjecie na którym powinienem miec czujnik na tej wlaśnie rurze i może to ten co piszecie
cos takiego jednak miał racje
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-ts-...467973528.html
właśnie sprawdzalem na eperze w części :10223/00 - FILTR POWIETRZA I PRZEWODY były 4 tabele. W 3 pokazano że mam tą rurę razem z tym czujnikiem natomiast w czwartej mam ta rurę bez czujnika więc jak jest naprawdę. Nawet nr; przyplywomierza są różne więc którym sie kierować i które są prawdziwe??