-
Brera 2.2 JTS
http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-p...C14988374.html
witam wszystkich :)
jestem zainteresowany zakupem tego auta - czy ktoś ma może jakieś konstruktywne porady i sugestie. W temacie Alfy jestem zupełnym laikiem, więc każda uwaga będzie cenna. Również ta dotycząca eksploatacji, awaryjności itp.
Zgodnie z twierdzeniem pracownika komisu samochód nie miał przygód blacharskich i przyjechał do Polski z Francji. Tak czy inaczej przed decyzją będę musiał pofatygować się do serwisu.
-
Kolor taki sobie i silnik może nie najlepszy, ale to Brera :). Co tu dużo mówić, jeśli Ci się podoba, to ciekawszego auta za tę kasę nie dostaniesz :D.
-
Fatalnie spasowany przód, brak osłony pod silnikiem która napewno powinna tam być, sprzedawca nic nie pisze o bezwypadkowości więc samochód jest mocno podejrzany.
-
Przedni zderzak rzeczywiście odstaje...
No i warto by było sprawdzić autentyczność przebiegu. Wprawdzie sam rocznie robię Brerą niewiele więcej, ale 15 tys. km w 5 lat to bardzo mało...
-
ta Brera "sprzedaje" się już ponad rok, jej cena jak pamiętam była nawet w okolicach 56k (na domowym kompie mam pewnie nawet zapisaną starą aukcję). Przebieg od roku stanął na 15tys - moje zdanie ktoś ją "sprzedaje" a nie "chce sprzedać", jej cena raz spadała a nast. rosła np o 2 tys.
-
auto odpuściłem...bo minięciu pierwszego zauroczeniu i oglądnięcia alfy dokładniej:
-przód rzeczywiście fatalnie spasowany
-tapicerka wygląda na zdecydowanie więcej niż 15 tys km
-auto regularnie użyczane jest klientom autokomisu, więc już różne osoby nim jeździły.
Podsumowując - auto nie dla mnie :)
-
Post do usunięcia ! :)
NIE PRZECZYTAŁEM DALSZYCH POSTÓW I ZACZĄŁEM DOPISYWAĆ SWOJE DOMYSŁY, KTÓRE PÓŹNIEJ SIĘ POTWIERDZIŁY ;D
-
-
na forum159 ktoś pisał że ma pęknięty dach o ogólny syf w środku. Ogólnie nie warta czasu na oglądanie.