-
Kontrolka od drzwi
Dzisiaj wsiadając do swojej Alfy 147 przy zapalaniu pojawiła mi się kontrolka ze mam nie zamknięte drzwi. Jednak drzwi były zamknięte ( sprawdzałem wszystkie i swoje zamykalem parę razy ). Lampy od drzwi się nie pala wiec tak jakby były zamknięte tylko tego nie wykazuje na desce. Ogólnie mam jeszcze problem z aku i czeka go wymiana nie wiem czy to może mieć jakieś powiązanie? Dziękuje za wszelka pomoc. Pozdrawiam.
-
Przy rozładowanym aku kontrolki mogą troche świrować.
Bagażnik sprawdzałeś?
Pozatym powinno Ci napisać, które drzwi są otwarte.
Ewentualnie sprawdź czy nie masz tak jak u mnie. Drzwi niby zamknięte ale zamki miałem delikatnie przymarznięte i mogłem je otworzyć bez używania klamki
-
Bagażnika nie sprawdzałem. Mam alfe z 2002 i mi nie wyświetla które drzwi chyba że nie ogarnąłem tego. u mnie wygląda na to ze jest dobrze zamknięte i centralny tez się załącza wiec jakby tutaj było okey. Myślę że może to być akumulator i dzisiaj go podładuję i zobaczę. Jeszcze jakieś pomysły ? :)
-
Bagażnik zgłupiał :) zamknąłem go i kontrolka nie pali się :) a aku dzisiaj też wymieniony. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam
-
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Bo u mnie od 2 dni zaczął pojawiać się ten problem, dziś doszedłem, że to przez bagażnik. Otworzę, zamknę i jest ok. Ale gdy odpalę ponownie to problem powraca. Dodam, że czasami zanim problem się pojawi na dobre to najpierw miga na panelu kontrolka drzwi w sposób jakby nie miało łączenia, a potem dopiero świeci się na dobre i zaczyna pikać co jakiś czas co mnie strasznie denerwuje.
-
- mikroprzełącznik w bagazniku.
- chyba czeka cie wymiana rygla lub naprawa tego przełącznika.
- częsty problem w 147.