Dzisiaj przestał mi się zamykać zamek w tylnich drzwiach!Po prostu zamykam auto mam centralny zamek na pilot i się zamyka oprócz jednych drzwi-tylnych od pasażera.Czy może ktoś wie co to może być?
Printable View
Dzisiaj przestał mi się zamykać zamek w tylnich drzwiach!Po prostu zamykam auto mam centralny zamek na pilot i się zamyka oprócz jednych drzwi-tylnych od pasażera.Czy może ktoś wie co to może być?
Mróz :)
Niekoniecznie, bo każdy z nas wie, że nasze tylne klameczki są bardzo wadliwe...
Z tym WD-40 to radzę nie przesadzać. On dobrze penetruje, czyści, ale wypłukuje smar, oleje techniczne. Sam w sobie nieco smaruje, ale to jest na krótką metę. Załatwiłem sobie tak zamek w Sienie oraz sprężynki bolca w klamce od 156. Fajnie było przez kilka dni. Po czym w Sienie drzwi nie chciały mi się w ogóle zamknąć (przednie), tak jakby mechanizm się zatarł, za to w 156 jak nigdy nie miałem problemu z odskakiwaniem bolca tak teraz zacząłem mieć. WD-40 tak, ale czyścimy mechanizm, po czym wycieramy środek, smarujemy smarem technicznym bądź oliwą techniczną.
Dziękuje za porady!Faktycznie smarowanie olejem pomogło!Przynajmniej na razie chyba że się za chwile całkiem zepsuje!
Nic się nie zepsuje...
Jak będzie cieplej, zdejmij boczki i przesmaruj wszystkie ruchome elementy i będzie si ;)
Tak będę musiał zrobić ale jak będzie ciepło!