Brak hamulca na jedno tylne koło
Witam byłem ostatnio na przeglądzie i podczas sprawdzania haulców okazało sie że praktycznie nie ma hamulca na tyle koło od stony pasażera. Podczas jazdy nie odczuwałem tego. Po okazało sie że jeden tłoczek jest lekko zapieczony, więc wyciągnołem obydwa tłoczki przeczyściłem tłoczki delikatnie papierem ścienym oraz cylinderek zamonotwałem zaczoł cieknąć olej. Wiec udałem sie do sklepu po uszczelniacze komplet na jedno koło koszuje 20zł wydało mi sie drogo wiec zapytałem o cały komplet (tłoczki, uszczelnaicze oraz czyliderek) okazalo sie że kosztuje 23 zł. Więc zakupiłem komplet i odrazu szczęki na tył. Wymieniałem i odpowietrzyłem ale porblem jest nadal taki że jak sie wciśnie hamulce to nada można przeręcić tylnym kołem za pomocą breszki. Dopiero po dosyć mocnym wciśnięciu koło blokuje że nei da rady przekręcić. I teraz nei wiem o co chodzi bo jak jade na asfalcie i wciśne gwałtnie hamulce że koła piszcza to czuje że tył auta mi deliktanie znosi. Dodam że ręczny jest brzytawa obydwa koło blokue. Szczęki naciągnięte odpowiednio. Może miał ktoś takei problem albo zna rozwiązenie?? auto jest bez abs-u a na tyle oczywiscie bębny.