-
Zakup Świec NGK
Witam
Niech ktoś mnie oświeci i naprostuje. Mam do wymiany świece i oczywiście trzeba zakupić NGK. Zajechałem do jednego sklepu a tam cena 70 zł za sztukę.. Opadłem, ale troszkę się podniosłem jak przeczytałem że na forum kosztują 260 zł za komplet z ciekawości wszedłem na allegro a tam 135 zł komplet.
http://moto.allegro.pl/swiece-ngk-al...472354056.html
Czy te z aukcji są odpowiednie? I czemu taka hiperbola cen występuje?
-
Szukasz zamienników? Bo to raczej orginały nie są.
-
Z tego co wiem są świece platynowe i zwykłe, każdy zachwala oczywiście platynówki, ale w ich przypadku cena jest jaka jest. Różnica chyba niewielka, z tym że na platynach zrobisz niby 100 tys km, a na zwykłych 40 tys.
-
Własnie przez to pytam kolege, czego szuka. Ja dałem do 1.6t.s zamienniki, ale NGK i wszystko ok. Uderz do Puotka:) cos tam może wymysli:)
-
Pytanie, czy zrobisz jeszcze swoim autem 100 tys km...
Jeśli nie to nie ma co się bawić, bierzesz najzwyklejsze świece i heja banana. Chociaż 40 tys km na zwykłych to chyba za dużo. Tak mi się wydaje;)
Od siebie dodam, że najlepiej byłoby kupić i założyć je w jednym warsztacie, żeby nie było problemów z gwarancją. Urywający się w palcach gwint świecy dopalającej to fatum...
-
Wiesz co różnica cenowa między zamiennikami a oryginałami jest drastyczna a nikt mi nie da gwarancji że na oryginałach zrobię 100 tys km. No i też moja kieszeń ma pewne ograniczenia głębinowe
-
Po co Wy kombinujecie z "zamiennikami", które faktycznie żaden katalog nie podaje, jako zamienniki skoro na forum kolega sprzedaje komplet oryginałów za około 250-270 zł?! Dla mnie to jest pchanie się w problemy na własne życzenie i to w imię marnej oszczędności. Co do oryginałów to ja wiem z doświadczenia, że można na nich zrobić co najmniej 100-120 tyś. Czy kolega nietyx nie widzi różnicy miedzy zwykłą świecą NGK a platynową dedykowaną do TSa?! Dalsza dyskusja jest chyba zbędna.
-
Trzeba jeszcze pamiętać, że silnik 105KM ma inne świece niż 120KM i te w w wersji 105KM nie są chyba platynowe.
-
W wersji 105KM są inne ale te z aukcji są podawane, jako rzekomo do silników w których mają być platynowe.
-
i tu widze kolega na sile namawia na platynowki :) to tak jak w jedym sklepie gdzie zadzwonilem i zaproponowali ze do tego auta maja tylko takie w katalogu wiec takie musza byc cena siegla 600 zl. i nieznaj sie tu i kup hehe bankrut. a przeciez niektorzy pisza ze zalozyli zwykle i KOT... wiec niewiem. zadzwonilem do innego sklepu podalem model z instrukji alfa romeo 156 swiec NGK o tym wlasnie modelu jakie sa dedykowane kosztuja jedne doslownie 8 zl za szt. (napewno nie platynowki wiadomo ale model rzekomo ten co podaje instrukcja) drugie po 40 są - bo są 2 rodzaje 4 inne i 4 inne prawda:)