-
Siłownik sprzęgła
Witam!
Pedał od sprzęgła lubi mi wjechać samoczynnie do podłogi....
Diagnoza prosta: siłownik sprzęgła....ale....
W zaprzyjaźnionym sklepie mają pompę sprzęgła i wysprzęglnik- pompa odpada bo w warsztacie mówią, że to napewno nie pompa tylko siłownik. Pytanie więc do Was takie:
CZY SIłOWNIK SPRZęGłA (WARSZTAT) I WYSPRZęGLNIK (SKLEP) TO TO SAMO?
Informacja pilna bo nie mogę oddać tej częsci do sklepu jakby to się okazało nie to.
Z góry dzięki!
-
Tak to jest to samo. Musisz zobaczyc czy ten siłownik nie cieknie(sprawdz czy nie ubywa Ci płynu). Jedyne co mogło sie w nim zepsuc to uszczelnienia. Koszt takich uszczelnien(O-ringi) to kolo 12 zlotych. Ewentualnie jeżeli nie cieknie to może jest zapowietrzony.
-
Cieknie...- leje 0,5 l na 100 KM:)
Sprawdzony mechanik (Wrocław-specjalizowany serwis) powiedział, że po zestawie naprawczym moze być podobnie - wycieki i zaproponował założenie nowego. Jeżeli to to samo to mam w sklepie za 120 zł co mniej mnie wyniesie niż jakbym kupił zest. naprawczy i zlecił serwisowi naprawienie starego. Sam lepiej żebym tego nie ruszał. Zdiagnozowałem tylko ze to to bo cieknie spod akumulatora na skrzynię.
Po stokroć dzięki!!!! Jutro pozbędę się strachu przed dalszą jazdą i ciągłego kupowanie płynu hamulcowego....
-
Ja w 33 robiłem coś takiego bo też mi ciekło.Ale to był drobiazg. Tylko żeby nie zapomnieli Ci odpowietrzyc układu.
-
Nie baw sie w zakładanie kompletów naprawczych tylko najlepiej od razu wymień wysprzęglik, bo jak są duże wżery na tłoczku to i tak nic nie pomoże, będzie trzymało jakiś czas a potem znowu zacznie Ci wpadać. Wymieniaj od razu wysprzęglik i ciesz sie dalszą jazdą :lol:
Pozdrawiam
-
Witam
Ja też jesten przeciwnikiem zakładania zestawów naprawczych, zazwyczaj taka operacja kończy się zmarnowaniem pieniędzy. Znajomy warsztat kupuje od nas wysprzęgliki do 155 .... Uwaga od....... 33 :) Pasują
Koszt wysprzęglika 53 zł. :mrgreen:
-
Od kiedy pompa sprzęgła to to samo co wysprzęglik :shock: :?:
-
Siłownik sprzęgła i wysprzęglik to to samo. Nikt nie mówi tu o pompie
-
-
Witam, mam ten sam problem - dzisiaj został mi pedał w podłodze :( Mam takie pytanie czy bawić się w reperaturki czy jednak dać sobie spokój i kupić nowy?