-
Peknieta tylna belka
Witam przy ustawianiu zbieznosci wyszlo ze mam peknieta tylna belke w 166 2.0TS :(
1. Czy znacie orientacyjny koszt nowej ?
2. Czy przed i po FL byly takie same i czy roznily sie jakos w roznych modelach silnikowych
3. Czy warto kupowac uzywke ?
4 Czy wymiana wymaga rozebranai calego tylnego zawieszenia ?
-
Kup używaną, we wszystkich belka była taka sama.
Na allegro jest tego pełno.
Wymiana samej belki nie jest skomplikowana, dobry mechanik upora się z tym za 2 godz.
Oczywiście potem ustawienie zbieżności.
-
W Irlandii nei mam allegro a jezdzic trzeba ale znalazlem juz uzywke za 70e w takim razie pewnie ja wezme :) dzieki wielkie za porade
P.S
Co moglo byc przyczyna , wjazd w dziure czy zwykle zmeczenie materialu ?
-
Spotykam się z uszkodzeniem tylnej belki po raz pierwszy, ale wszystko jest możliwe.
Zdemontujesz to zobaczysz, czy pęknięcie z wady fabrycznej czy też uszkodzenie od uderzenia.
-
Belka pekla na pol patrzac od tylu auta nei widzialem zeby byla jakos inczej uszkodzona , nie jest tez pordzewiala hmm , Jutro dzwonei do najwiekszego fachmana od alf w Dublinie , ciekawe ile krzyknie :/
-
Znając Irlandzkich fachmanów pare stów. Dzięki alfie i rlandzkim mechanikom sam w pewnym stopniu zostałem mechankiem. Podejrzewam, że belka wykonana jest tak jak w Gtv z aluminium. Możliwe, że wcześniej jakiś Irlandzki geniusz podnosił auto podpierając pod tą belkę.
-
ehh a mialem w tym miesiacu rozrzad jeszcze zrobic a cholera wie co jeszcze wyjdzie do roboty w zawieszeniu
-
Belka wymieniona koszt 100e belka 150e robocizna nei jest zle za to slicznotka jezdzi jak nowa :D