-
wspomaganie AR 156 ?
Moja Alfa od tygodnia wydaje dziwne odgłosy jakby piszczenie ,gwizdanie, i tak jakby jakby tarcie. Dochodzi to od strony deski rozdzielczej,ale tylko jak kręcę kierownicą po dobrym rozgrzaniu ucicha.Myślę,że to coś ze wspomaganiem chyba raczej na pewno tylko nie wiem od czego najlepiej zacząć. Miał z ktoś z Was cóś z tego.
-
po prostu wymień płyn od wspomagania i będzie ok.
Jak najszybciej oczywiście bo możesz zatrzeć pompę a wymiana jest droga
-
-
Może jest wyciek, ubyło płynu i stąd te dźwięki.
Wtedy sama wymiana to za mało - trzeba będzie usunąć przyczynę wycieku.
-
Dolałem trochę płynu i jest dobrze,na razie bo będę musiał wymienić pewnie cały.Wycieków nie zaobserwowałem.
-
Poszukaj dobrze - płyn sam z siebie nie ubywa.
Sprawdź w okolicach przewodów przykręconych do przekładni i w okolicach osłon drążków kierowniczych.
Kontroluj stan płynu w układzie.
-
Ok bede przypatrywal niech tylko pogoda sobie wyschnie bo jest wszedzie mokro i nic nie widac.Dzieki
-
witam :)
podepnę się pod ten temat jeżeli atanek1970 nie masz nic przeciwko :)
dzisiaj po południu samo z siebie wyłączyło mi się wspomaganie...podjechałem do sklepu..wsiadłem po powrocie z zakupów i już nie działało...pojawiła się kontrolka akumulatora...może to mieć jakikolwiek związek?? akumulator kupiony przed zimą...
-
Jeżeli Ci sie wyłączyło wspomaganie i świeci kontrolka akumulatora to kolego nie masz paska klinowego :)
-
Pasek Gates ok 70zł - ubiegając pytanie ;) PK7 19xx, nigdy nie mogę zapamiętać końcówki