Jak w temacie , macie w swoich JTD ogranicznik położenia pedału gazu? Można go wykręcić?
Printable View
Jak w temacie , macie w swoich JTD ogranicznik położenia pedału gazu? Można go wykręcić?
Nigdy nie sprawdzałem :)
Jak chce ograniczyć V max. to mogę ustawić to w komputerze :D
Ty masz kolego po Lifcie ja przed i takiej możliwości nie mam. Ja bym go chętnie wyciągnał tylko czy później jakiś problemów nie będzie z potencjometrem pedału?
a powiedz mi co on Ci przeszkadza?? skoro fabryka go zamontowała to chyba miała jakiś cel prawda?? A jeśli myślisz że przepustnica Ci się nie otwiera do końca, to po prostu podepnij się pod komputer-tam to można sprawdzić.
P.S. Nooo chyba że chcesz go puścić później na allegro i za uzyskane bilety NBP zafundować belli mycie... wtedy nie ma przeszkód
dlatego właśnie pytam. Nie łatwiej napisać: jak wykręcisz to uszkodzisz potencjometr. A nie odpowiadać pytaniem na Pytanie ;-)
Nie prawda, u mnie z ogranicznikiem na kompie pokazywało 75% po wciśnięciu pedału gazu do deski, po wymontowaniu ogranicznika pokazuje 100% i nic sie nie uszkodziło
ja tam niewiem, ale mi z orginalnie przykreconym ogranicznikiem zawsze pokazywało 100% a nic tam nie kreciłem.... Może u kolegi już ktos tam grzebał?