[146]PROBLEMY Z ODPALANIEM.
Mam duży problem z moim boxerkiem(146 1.6).Chodzi o to że jak silnik jest zimny to pali bez problemów,natomiast jak jest gorący to nie odpala.Objawy są takie że po przekręceniu kluczyka przygasają kontrolki(jak przy słabej baterii) a rozrusznik nie może obrócić.Elektryka jest ok,silnikiem też można przekręcić.BłAGAM POMOCY!!!!!!!
Re: [146]PROBLEMY Z ODPALANIEM.
Cytat:
Napisał tomekkus
Mam duży problem z moim boxerkiem(146 1.6).Chodzi o to że jak silnik jest zimny to pali bez problemów,natomiast jak jest gorący to nie odpala.Objawy są takie że po przekręceniu kluczyka przygasają kontrolki(jak przy słabej baterii) a rozrusznik nie może obrócić.Elektryka jest ok,silnikiem też można przekręcić.BłAGAM POMOCY!!!!!!!
problemu szukal bym wlasnie w elektryce:akumulator,polaczenia,rozrusznik A pytanie nie obraca wcale jak jest cieply?
[146]problemy z odpalaniem
Autko było u 4 elektryków,sprawdzałem 3 różne rozrusznikii dalej to samo.Wszyscy elektrycy mówią że to nie elektryka,sprawdzali wszystkie kable itp..Jak chodzi o "obracanie"to tak jakby rozrusznik coś "trzymało".Ale silnikiem obróci (wiem że tak się nie robi ale na popych odpala i jedzie bez problemu)
Podczas jazdy nie gaśnie,obroty czasem zafalują,natomiast co do kręcenia rozrusznika to wydaje odgłos jakby zbierało mu się na "wymioty" (sorki za porównanie) i raz na jakiś czas odpali ale żadko
Witam,postanowiłem spróbować jeszcze raz i udałem się do kolejnego elektryka.Wymienił on akumulator na nowy i urządzonko zwane maksensor(nie jestem pewien pisowni :oops:).Problem ustąpił,autko pali za każdym razem.Tak swoją drogą to tych poprzednich "speców-elektryków" zaklinających się że elektryka jest ok łącznie z baterią to bym....