-
Montaz radia CB
Panowie jakiego uzywcie radyjka i anteny?
Chce zeby jakos to wygladalo... nie chce robic w srodku transformersa ze srodka samochodu.
A niestety musze sie w takie cudo zaopatrzyc.
Moze macie jakis patent zeby schowac cale radyjko do schowka u pasazera czy cos takiego?
Oraz jaki komplet polecacie - sensie jaka firma itp lub na co patrzec przy kupnie?
Hmm i dodatkowo jak rozwiazac problem jednej zaplaczniki? potrzebuje dwoch urzadzen podlaczonych pod zapalniczke.
-
Ja korzystam z niskiej klasy radia tti :
http://www.e-radia.pl/p/pl/134/radio+cb+tti+550.html
a do tego mam dobraną antenę Sirio
http://www.e-radia.pl/p/pl/55/antena...100+sirio.html
Zestaw jest tani i prosty. Zależało mi na niskiej cenie, bo nie jestem zawodowym kierowcą i nie korzystam z tego codziennie. Oprócz ceny przekonały mnie też wymiary cb - jest małe i poręczne. Na luzaku wciskam je między fotel a podłokietnik. Samo radio nie jest najwyższych lotów, dużo szumów odbiera, funkcja auto sql to bajer, kompletnie nie przydatna, ale do moich zastosowań w zupełności wystarczy.
Korzystałem kiedyś z kolegi CB President Harry III i niezłej klasy anteny też Presidenta. Zestaw jest bardzo dobry, nawet nie można porównać go do mojej chińszczyzny.
Schowanie cb w schowku pasażera mija się z celem, bo zwyczajnie nie będzieszz mógł z niego korzystać przy zamkniętym schowku, a jak pasażer będzie siedział to tego schowka nie otworzysz. Poza tym CB do schowka chyba się nie zmieści.
-
To moze schowek to zly pomysl:) Ale w miejscu malo widocznym tak to nazwijmy:) Chcialbym zeby nie rzucalo sie mocno w oczy:)
-
w 147 i GT mamy podobne deski rozdzielcze. Szukałem miejsca na CB i szczerze mówiąc nic ciekawego nie wymyśliłem. Dziur w desce rozdzielczej robić nie chcę, ale jeśli chodzi o wygodę to chyba jest najlepiej przykręcić radyjko jakoś korzystnie. Ja zdecydowałem sie na wsunięcie CB między mój fotel (kierowcy), a podłokietnik tak, że wyświetlacz radia i pokrętła są skierowane do góry. Fotele w GT są na pewno inne więc nie wiem czy zda to u ciebie egzamin..
-
Witam
ja na razie uzywam Alana 166 i sirio100, jesli chodzi o miejsce to mysle ze podwieszenie go pod podłokietnikiem byłoby dobrym pomysłem.
pzd.
-
ja mam podwieszone pod podlokietnikiem i doskonale zdaje egzamin. Antena president california na magnes a radio uniden, jestem zadowolony za caly zestaw dalem 500zl jakos 2 lata temu
-
TTi + ML145
Ja też używam tti 550 z anteną Sirio ML-145. Największym atutem tego radia oprócz ceny jest jego wielkość - dasz radę podwiesić pod podłokietnikiem. Ja trzymam w schowku, a gdy ruszam w trasę umieszczam pomiędzy dźwignią hamulca a fotelem pasażera - może nie jest to super rozwiązanie, ale nie jest też złe - nic nie lata, słyszalność dobra.
Tak jak jeden z kolegów zauważył radyjko zbiera sporo szumów. Zastanów się czy nie lepiej dołożyć trochę i zainwestować w lepszy sprzęt.
-
polecam jakiekolwiek radio z głośnikiem w przednim panelu i włożyć do tylnej kieszeni fotel ja tak mam w mito dobra opcja nie rzuca sie w oczy a słychać
-
Zakupilem presidenta tommy 350zl + titatnium 7000.
Zamontowane pod lokietnikiem i jestem z tego bardzo zadowolony.
Malo widac i w niczym nie przeszkadza.
-
Czy mógłbyś pstryknąć pare fotek, jak to wygląda?