Jak w temacie, wyciek jak na zdjęciu. Co to jest? Koledzy pomóżcie. Zauważyłem, że ubywa mi płynu chłodniczego. To może być to?
Załącznik 21910Załącznik 21911Załącznik 21912
Printable View
Jak w temacie, wyciek jak na zdjęciu. Co to jest? Koledzy pomóżcie. Zauważyłem, że ubywa mi płynu chłodniczego. To może być to?
Załącznik 21910Załącznik 21911Załącznik 21912
Wygląda na olej z odmy odpowietrzającej skrzynię korbowa. Co do ubywania płynu to obejrzyj dokładnie chłodnicę (w AR166 to może też ciec nagrzewnica) Ostatecznością to byłaby UPG ale wtedy silnik mocno by się grzał
Sprawdzam olej i go nie ubywa. Ciecz jest bezwonna, lekko lepka. Nie tak jak olej. Nie mam czasu na kanał podjechać, dlatego tak się zastanawiam.
No i sprawa wyjaśniła się. Mądry fachowiec nie dokręcił filtra oleju. Mój mechanik dobre trzy obroty zrobił, żeby było dobrze. Także w przypadku tego typu problemy zwróćcie na ten aspekt w pierwszej kolejności uwagę, bo dostęp nie jest najlepszy i niejeden paprak może sobie olać sprawę.
Po zakupie wymieniałeś filtr ? Bo ja zawsze wymieniam osobiście więc może uszczelka filtr była uszkodzona ?? Sam jestem teraz w kropce :confused: