-
[156] v6 wyciek oleju
witam
mam wyciek oleju pomiędzy silnikiem a skrzynią biegow. czy ktoś wie jakie uszczelniacze trzeba zakupić do wymiany i ew. jaki jest ich koszt. przy okazji też będę wymieniał sprzęgło . czy uszczelniacze są po stroni silnika i skrzyni . prosze o poradę jakie elementy wymienić , żeby było zrobione dobrze :uszy: ?
pozdrawiam
-
Najpierw proponuję wyjąć skrzynię biegów i zobaczyć, który uszczelniacz jest do wymiany - czy wału korbowego silnika, czy wałka sprzęgłowego skrzyni biegów.
-
witam
przy takiej naprawia raczej będę chciał wymienić wszystkie , tak na wszelki wypadek , bo po co grzebać drugi raz za poł roku . chodzi mi o to ile i jakie są potencjalnie do wymiany i jakich producentow szukać. Jeśli ktoś może coś podpowiedzieć ,to będę wdzięczny .
pozdrawiam
-
uszelniacze sa tanie przy okazji mozesz sprawdzic sprzeglo i walek od skrzyni a duzo ci leci oleju ?
-
uszelniacze sa tanie przy okazji mozesz sprawdzic sprzeglo i walek od skrzyni a duzo ci leci oleju ?
-
witam
od kiedy kupiłem 3 lata temuj połączenie oleju i skrzyni było spocone ( widoczna plama , czy też zaciek ale można by powiedziec sucho ) . od niedawna - zauważyłem to na przeglądzie kilka dni temu , miska olejowa , blok skrzyni i rura wydechowa z przedniej głowicy ( biegnie dokładnie pod tym połączeniem ) są mokre z widocznymi kroplami oleju , jak dla mnie to już na tyle duzo , żeby się za to wziąć . oleju ubywa ok. 1l /6-7 tys. km.
pozdrawiam