-
156 vs reszta swiata
Czesc
Jestem w finalnej fazie wyboru samochodu dla siebie. Z kilku oczywistych wzgledow postawilem na Alfe (mam nadzieje ze nie tymczasowo).
Prosilbym Was o kilka cennych uwag jesli chodzi o samo uzytkowanie auta, co sie psuje najczesciej ( i ile to moze kosztowac), na co zwracac uwage przy wyborze konkretnego samochodu przy zakupie i inne porady ktore mi przyblizą codzienne przyjemnosci i niedogodnosci zwiazane z "maniem" AR156 na co dzien
Dzieki
-
Tu masz dość dużo napisane http://www.cuoresportivo.pl/_m/index2.php/156
jaki silnik chcesz ?
-
Cytat:
Napisał siwy144
jaki silnik chcesz ?
najlepiej benzyne 1,6
"ewentuel" 1,9 diesla
nie zalezy mi na mega osiagac - chce miec Freude am Fahren w wydaniu włoskim
-
:)
156 ka jest swietnym autem!!!
Polecam !!! plusów mnostwo a minus jeden zbyt delikane zawieszenie (poprostu troszke czesciej trzeba bedzie wymieniac laczniki wachacze itp...
ale jakosc jazdy nieporownywalna!!!
-
wlanie na takie popychacze-motywatorki czekalem :))
-
1.6TS dużo pali i troszkę marnie jedzie - tak słyszałem
na Couoresportivo.pl swego czasu pisali, że jeśli decydujemy się na 156 to rozsądnym minimum jest 1.8TS
-
tu racja 1.6 zbyt slaba dopiero od 1.8 jest przyjemnosc z jazdy
-
kurcze, wlasnie mi ktos 156 18TS zwinal spod nosa :evil:
-
szczerze mowia to radzilbym ci poszukiac silnika 2.0 spalanie wieksze o ok.1 litra od 1.8 a 35 konikow pod maska wiecej!!!wiesz jkaka frajda startowac pierwszym spod swiatel nie zylujac przy tym silnika:-) a biedaczki z gulfow ledwo zipia:-)
pozdrawiam
-
a ile takie 2,0 pali, bo +1 to bedize juz 13l po miescie czy jeszcze wiecej?? :lol: