-
PROBLEM z SONDA LAMBDA
Jak w temacie zalozylem sobie ''komputerek'' ( diode ) i pokazala najpierw blad regulacja sonda lambda po dluzszej jezdzie doszedl blad sonda lambda uszkodzona wymienilem na nowa ( uniwersalna BOSCHA ) i taka sama sytuacja . dzieki za pomoc i podpowiedzi
-
Jak uniwersalna to działa jak placebo,bierzesz i efektu nie ma.komp,kasowanie błędów,oryginalna sonda,komp i jazda!!Pozdrawiam.
-
Uniwersalny bosch jest bardzo ok, sam dwie takie założyłem do 8v. Po wymianie trzeba odpiąć klemę od aku żeby błąd się skasował.
-
bzdura z ta uniwersalna! ona dziala i nie ma prawa byc bledu:) spr obwod przeplywki przez nigo jest zczytywany kod bledu sondy:) i przeplywke tez spr:)
-
klemy odpinane bledy kasowane i na nowo sie pojawiaja a jak sprawdzic obwod przeplywki
-
PRZEPLYWKA WYMIENIONA na druga i dalej to samo te same bledy
-
Jak wszystko elektrycznie masz ok (połączenia, przekaźniki, bezpieczniki) to zostaje niestety ecu. Na razie jeszcze nie spotkałem się z przypadkiem żeby przepływka była sprawcą błędów sondy przy tym ecu a ze spalonym kompem tak (sypał cały czas błędem sondy i jej regulacji).
-
a czy nie pokazalo by bledu ze komp jest walniety
-
Hehe, ja mam dokładnie to samo tylko jeszcze sondy nie sprawdzałem i się zastanawiam też czy to nie będzie ECU:)
-