-
Opony zimowe
Czesc, jestem w trakcie wyboru nowych zimówek do Alfki. Mamu juz pewne typy ale jestem ciekaw jakie marki Wy drodzy Alfisci polecacie?
W kilku serwisach oponiarskich powiedziano mi ze musze kupic opony o indeksie predkosci zgodnym z homologacją czyli V (opony 185/65 R15) tylko ze takich opon nie ma, no i ponad 200km/h tez w zimie nie bede jezdził :)
Podobno mieli sytuacje ze ubezpieczyciel nie chcał wypłacic odszkodowania za wypadek samochodowy dlatego ze ich klient kupił opony o mniejszym indeksie predkosci niz w homologacji!! Jak dla mnie to kompletna bzdura!
Wiekszosc opon ma indeks T do 190km/h i takie najchetniej bym kupił.
Co radzicie?
Pozdrawiam
-
Panowie w serwisach opon opowiadają takie historie, bo wiadomo że opona w indeksie Vjest dużo droższa od tej samej z indeksem T :wink: .
Jeśli chodzi o markę opon to ja osobiście od kilku sezonów jężdźę na Fuldach i to latem jak i zimą. Na ten sezon kupiłem Montero 2, przedtem jeździłem na Montero. Bardzo fajna opona na śnieg i błoto pośniegowe, na mokrym też dobrze trzyma no i nie ma tendencji do "pływania" w zakrętach. Cena też w miarę przystępna :) .
Warto kupić przez internet wychodzi dużo taniej :) .
-
ja tam awsze na letnich daje rade :):):):) jest smieszniej i duzo frajdy przy tym:D
-
Możesz poszukać na tej stronie http://www.ceneo.pl/opony
-
Dzieki za komentarze, juz szukałem na wszystkich mozliwych portalach i chyba sia zdecyduje na Klebera Krisalp HP. Kolesie z serwisu opon nie pamiatali jaki to ubezpieczyciel tak sie upierał :(
Juz nie moge sie doczekac sniegu, wyskoczy sie wtedy na jakis plac i bedzie mozna poszaleć boczkami :)