-
[145] Boxer 1,4
Mam niemały problem z zawieszeniem w mojej alfie 145. Wszystko niby jest ok. jezdzi prosto nie słychac stuków z zwieszenia.... Ale gdy szybko biore ostry łuk np. rondo i jednoczesnie dodje gazu to słychac stłumiony dzwiek otarcia z obciążonego koła. mysle ze to nie jest normalne. Co to może powodowac. przeglad techniczny był robiony w pazdzierniku i przeszedł bez problemu. Dzieki!!! pozdro dla alfistow
-
Bladego pojecia nie mam u mnie tylko stuka. Ale moze gdzies przy obciazeniu opona szoruje, albo łożysko powoli sie odzywa. Pozdrawiam
-
A profilu opony nie masz większego niż ma być :?:
-
mam 14` na standardowych balonach nie widac sladów obtarc na nadkolach, hhmm... to jest tak ze gdy no ostrym zakrecie mocno przyspieszam to słychac jakby przerywane stukanie, głośne trykanie. Przeguby chyba ok bo ich nie słysze przy ostrym ruszaniu. Łożyska troche sie odzywaja na łukach ale nie az tak głośno... nie sadze ze to jest z ich winy tak trzeszczy podwozie.... co robic? gdzie zajrzec koledzy...?
-
zacznij od najprostrzego sprawdz czy koła masz dokrecone ??np
-
Sprawdzilem wszystko. dokrecenie kola, wachacz, i luzy na nim, stabilizator, amorytzator. nic nie wyszło. trzeba bedzie poprostyu wolniej jezdzic.
-
od
A Sprawdzałeś dokręcenie śruby ale na ośi na której zamocowane jest łożysko . U mnie własnie tak łożysko zaczeło sypać kilka razy dokręcałem i niwelowałem luz na łożysku a potem było kaput.
-
no tego nie sprawdzilem dzieki za wskzaowke