-
P1177 p1178
Witam, Ponownie po wykasowaniu pojawiły się te błędy. Dawałem już w innym wątku wykres z przepływki. Czy te błędy ewidetnie wskazują na przepływke? Spalanie jest włąsnie duże ok.14-14,5l link w załaczeniu jest wykres. http://autokacik.pl/showflat.php?Cat...#Post284808962
-
A wymieniłeś przepływomierz?
-
Witam,miałem identyczne błędy a spalanie 15,3 nawet:),wymieniłem przepływkę na oryginalną boscha,błędy wykasowałem i nie powracają, co do spalania po wymianie to na pewno spadło ale o ile to nie wiem bo robię krótkie trasy ciągle na zimnym silniku,ostatnio podpinałem się do kompa i było wszystko O.K,żadnych błędów nie pokazał.
Razem z przepływką wymieniłem profilaktycznie filtr powietrza.
Przepływkę kupowałem na necie intercars miał wtedy najlepszą cenę ok.320 pln,
a filtr filtrona w sklepie ok.40 pln.
-
a przed wymianą przepływki dało się odczuć spadek mocy ? bo mi te same błędy wywala, ale nei wiem czy nie są związane z instalacją LPG, bo opis tych bledow w FES'ie jest związany z mieszanką...
-
Dla porównania moje spalanie wynosi max 12 litrów (zima) na 100km w mieście gdzie do pracy mam 2,5km i też obstawiałbym przepływomierz ... jak masz okazję to zanim kupisz nowy to może znajdziesz kogoś kto Tobie użyczy swój (sprawny) na chwilę by mieć 100% pewność.
-
W mojej A. też nieraz mam te błędy,jednak w błędach "oczekujących"-nie zapalają u mnie lampki MIL.Przepływomierz mam nowy,bosch,osiągi normalne-spalanie do 11l LPG głównie po mieście i maleje bo już cieplej.U mnie pewnie instalacja LPG musiałaby być IDEALNIE zestrojona,aby "głupot" FES nie pokazywał-poustawiam gazownię w wolnej chwili.