nie świeci pozycja ta w bagażniku:mad: żarówka ok, proszę o pomoc gdzie jest bezpiecznik bo nie mogę znaleźć sprawdzałem po omacku te pod kierownicą wszystkie ok te w komorze silnika przy lampie po stronie kierowcy też ok pomocy:confused:
Printable View
nie świeci pozycja ta w bagażniku:mad: żarówka ok, proszę o pomoc gdzie jest bezpiecznik bo nie mogę znaleźć sprawdzałem po omacku te pod kierownicą wszystkie ok te w komorze silnika przy lampie po stronie kierowcy też ok pomocy:confused:
Sprawdź wiązkę kabli między klapą a samochodem w tej gumowej osłonie. Najczęściej ona jest przyczyną wszelkich niespodzianek.
Dzisiaj w końcu zabrałem się za tę usterkę. :)Tak jak kolega sugerował i ja też przypuszczałem problemem były kable w gumowej osłonie pomiędzy klapą bagażnika a karocą. Zdemontowałem osłonę klapy ale niestety aby był łatwy dostęp musiałem zdemontować kanapę i półkę tylną. Następnie wypiąłem kostkę tych kabli która była ukryta właśnie pod tylną półką. Teraz mogłem łatwo zsunąć tą gumową osłonę i zobaczyłem masakrę;) Trzy kable zerwane całkowicie a pozostałe poprzecinana izolacja w kilku miejscach każdy kabelek, praktycznie jedno wielkie zwarcie:(:mad::confused: I jak teraz myślę, że to przyczyna niedziałającej żarówki pozycyjnej i rozładowywania akumulatora i nerwów :mad: wrr. Wszystko poskręcałem, zaizolowałem, złożyłem i teraz pięknie to działa:) Polecam kontrolę tego newralgicznego miejsca bo może to być przyczyną wielu usterek elektryki;) Dzięki koledze za podpowiedź, pozdrawiam:)