Wczoraj Alfince coś się umyślało dziwnego ;-) A mianowicie jak w temacie: Kiedy wbijam bieg wsteczny otwiera mi się bagażnik. Tak jak bym naciskał przycisk znajdujący się w schowku. Co to może być?
Printable View
Wczoraj Alfince coś się umyślało dziwnego ;-) A mianowicie jak w temacie: Kiedy wbijam bieg wsteczny otwiera mi się bagażnik. Tak jak bym naciskał przycisk znajdujący się w schowku. Co to może być?
jakieś zwarcie pewnie w klapie lampy cofania - siłownik zamka (może przetarły się kable w tej gumie co do klapy idzie).
Gdzie to dokładnie szukać? Jakieś podpowiedzi?
Przewody w gumie idą po lewej stronie jak się bagażnik otworzy a cała reszta jest pod osłoną (tą czarną) klapy. Bardziej obstawiam przetarte przewody w gumie.
pewnie idą jedną wiązką z przewodami od światła wstecznego. 90% problemów z klapą to własnie przewody w gumie przy zawiasach bagażnika
ale przypadek co najmniej ciekawy :)
Podpowiedź Panowie, nowa poszlaka, a mianowicie: Zauważyłem, że rzecz się dzieje nie kiedy wbijam wsteczny, a kiedy włączam światła, a mianowicie: Bagażnik zamknięty, odpalam auto, włączam światła, bagażnik się otwiera i już nie da się go zamknąć. Kiedy wyciągam bezpiecznik od świateł odpowiedzialny, z tego co widzę za: podświetlenie zegarów i tylnego, prawego światła, problem zawsze otwartego bagażnika znika. Kiedy wkładam bezpiecznik 10tkę, pali go, kiedy 20tkę, czuję zapach topiących się (zapewne) kabli.
Nie wiem co z problemem zrobic, co poradzicie?
Np przecież ludzie Ci napisali gdzie masz szperać