Musze wymienić silnik 2.0 jts i szukam warsztatu, który wymieni ten silnik. Może ktoś ma już doświadczenie w tym temacie i może coś polecić?
Musze wymienić silnik 2.0 jts i szukam warsztatu, który wymieni ten silnik. Może ktoś ma już doświadczenie w tym temacie i może coś polecić?
W Krakowie nie wymieniałem, ale mogę Ci opowiedzieć o cenach. W Trójmieście obdzwoniłem wszystkich fachowców, którym chociaż trochę można zaufać. Rozpiętość cenowa - 500-2500 zł. Wybrałem najtańszego - przeważyła nie tylko cena, ale i referencje. Podmiana 1.9JTD kosztowała 670 zł z fakturą i wymianą płynów/filtrów. Olej był mój, reszta rzeczy eksploatacyjnych jego. Auto jeździ :-)
Sam kupilem pare dni temu Alfe w stanie szczerze mowiac nienajlepszym (ale wiedzialem co biore) i jutro wjezdza do Warsztatu.
Mam znajomego mechanika, ktory przez wiele lat pracował w Polinarze a teraz otworzył swój własny warsztat.
Jesli chodzi o znajomosc alfy no to chyba wiele mowic nie musze... gosc zna ten samochod jak wlasna kieszen, naprawde świetny fachowiec.
Nie wiem jak teraz stoi z czasem (wiem, że ma dużo roboty) ale jak bedziesz zainteresowany to napisz do mnie na PW to podam Ci do niego telefon i sobie zadzwonisz, ma warsztat w Michałowicach pod Krakowem (przy głównej drodze jak sie wyjeżdza na Warszawe)
A ja mimo wszystko polecam warsztat na ul. Saskiej
Wyslalem Ci nr na PW ale nie wiem czy doszedl bo nie ma zadnego info, ze wiadomosc wyslana - dziwnie jakos to dziala na tym forum.
Wiec jak mozesz to napisz tutaj, ze dostales.
Pozdrawiam
Też mam ten sam problem z wysłanymi pm. Dostałem, dzięki.
Chyba większość osób z Krakowa serwisuje się na Saskiej.
Ja w Alfaserwisie i rowniez polecam. Troche drogo, ale fachowo ;)