Witam! Mam problem z alfa na jalowym biegu obroty faluja , a przy przyspieszaniu nie wchodzi na obroty i strzela do filtra powietrza samochodem nie mozna ruszyc. Dzieki za szybka pomoc . Pozdrawiam!
Printable View
Witam! Mam problem z alfa na jalowym biegu obroty faluja , a przy przyspieszaniu nie wchodzi na obroty i strzela do filtra powietrza samochodem nie mozna ruszyc. Dzieki za szybka pomoc . Pozdrawiam!
wyglada na zbyt duza ilosc powietrza - sprawdz dolot - szcelnosc .
odłacz przepływomierz-tyczke- na wolnych i sprawdz czy tez
a potem na podłączonym!
przeplywomierz 100%
nie kupuj uzywanych zazwyczaj sa zepsute - ja kupilem trzy i trzy byly zepsute w koncu pomugl nowy
Fakt, że dużo wskazuje na przepływomierz, ale zanim go wymienisz przeczyść przepustnice, bo być może masz tam niezły syf, co też powoduje falowanie obrotów na biegu jałowym.Cytat:
przeplywomierz 100%
Ewentualnie (co mniej prawdopodobne) pozostał nam jeszcze silniczek krokowy lun Przewody WN. Falowanie obrotów to prawdziwa bolączka w Alfach. Chyba juz każdy z nas to przerabiał
Przepływomierz zgadzam sie z kolegą Rwww
A ja mialem zly sen - snilo mi sie, ze moja Alfka sie zepsuła i nie chciala odpalic :(
Nie ma roznicy przy podlaczonym a odlaczonym przeplywomierzu , jak np uruchamiam po nocy wszystko chodzi ok moge jechac i jechac tylko jak go odstawie i np po 30 minutach go odpale to przejedzie jakies 300 metrow i zaczyna wariowac jak go znowu odpale to po kolejnych kilkusetmetrach znowu to samo ;/
To sprobuj zaczac od czyszczenia przepustnicy i krokowki bo to najtaniej, a dosc prawdopodobne i powiedz jaki jest efekt.