Gaśnie gdy się nagrzeje 2.0 TS
Witam,
proszę o pomoc.
problem dotyczy alfa 166 2.0 TS
podczas jazdy gdy dojeżdżam do skrzyżowania bądź stanę jak jest auto rozgrzane 90 stopni to gaśnie i można go kręcić nawet nie zająknie, po odczekaniu ok 20 min i częściowemu ostygnięciu odpala normalnie i tak do ponownego rozgrzania się...:(
problem wiadomo bardzo uporczywy dla tego oczekuję od was fachowej i szybkiej porady..
proszę o pomoc..:(
dziękuję i pozdrawiam
maniek_brt
2,0 ts Silnik złapał temperature powyzej 90 stopni , zgasl i nie odpala
Witam bardzo serdecznie:) posiadam Alfe 166 2,0 ts rok 1999. Wczoraj po dłuższym postoju auta przez jakies 2 miesiace postanowiłem go przepalic. Gdy Silnik zagrzal sie, temperatura skoczyla powyżej 90 stopni i zgasł. Poczekalem kilka minut i odpalil i znowu zagrzał sie powyrzej 90 stopni i zgasl, poczekałem ponownie i odpaliłem ale przy tym odpiąłem czujnik temperatury bo zaniepokoiło mnie to, że nie włacza sie wiatrak i po odlaczeniu owego czujnika wiatrak chodzil caly czas i moglem jechac dalej. Dzis gdy odpalilem auto przejechalem kawalek , silnik znowu złapal temperature i zgasl i juz nie odpalal nawet po kilku minutach, nie pomogło nawet odpinanie czujnika temp. Co jest nie tak? prosze o pomoc. Z góry dziekuje:)