Witam
Mam pewien problem z moją 145. Mianowicie pedał sprzęgła ma luz około 2-3 cm. Wciska się przez te kilka pierwszych centymetrów bez żadnego oporu, dopiero potem stawia należyty opór. Sprzęgło chodzi normalnie. Jak to naprawić?
Printable View
Witam
Mam pewien problem z moją 145. Mianowicie pedał sprzęgła ma luz około 2-3 cm. Wciska się przez te kilka pierwszych centymetrów bez żadnego oporu, dopiero potem stawia należyty opór. Sprzęgło chodzi normalnie. Jak to naprawić?
Wysprzęgilik zapewne.
next
Ile zajmuje wymiana takiego wysprzęgłika i czy jest to trudne?
ja bym nie obstawial wysprzeglika bo mam to samo a wysprzeglik 2 tygodnie wymieniany i odpowietrzony sprezarka. na moje wina albo sprezyny albo pompy
Najpierw potwierdz bądz wyklucz wysprzęgik. Przede wszystkim sprawdź czy nie ubywa Ci płynu hamulcowego. Jeśli tak obejrzyj wysprzeglik, czy nie jest przypadkiem mokry.
Jak się do niego dostać?
Zrobić jak kolega radzi, a potem pompę. Jeżeli wysprzęglik nie jest popękany i mokry, to dla pewności wymienić gumki, po czym wziąć się za pompkę. Roboty nie ma dużo, dostęp do wysprzeglika - rozebranie podstawy aku i początku dolotu, a pompkę można chyba nawet ze środka wymienić (nie jestem pewien, bo w lancii jest ta sama pompka i tak robiliśmy na praktykach, objaw - też luz na pedale, najłatwiej mając drugą osobę, która Ci wepchnie przewody przy zakładaniu nowej)
Ok, dostęp do autka będe miał dopiero w okolicach 16 kwietnia więc wtedy dam znać co i jak. Dzieki za pomoc.
Jutro sprawdzę czy nie ubywa płynu i czy wysprzęglik nie jest mokry i dam znać.
Miałem to samo. Po kilkuset km luz zrobił się jeszcze większy, aż w końcu przy wciskaniu sprzęgła zaczęło piszczeć i śmierdzieć. U mechanika okazało się że łożysko oporowe