Może ktoś doradzi jakie opony letnie kupić , mam na oku DUNLOP SP SPORT FASTRESPONSE 195/65/R15 91 V. Miałem Goodyery Ekselens ale ząbkowały i już ich nie kupię bo na reklamacji firma mnie olala . Zimówki nie a letnie żąbkowały > Pozdrawiam.
Printable View
Może ktoś doradzi jakie opony letnie kupić , mam na oku DUNLOP SP SPORT FASTRESPONSE 195/65/R15 91 V. Miałem Goodyery Ekselens ale ząbkowały i już ich nie kupię bo na reklamacji firma mnie olala . Zimówki nie a letnie żąbkowały > Pozdrawiam.
Witam :!: :!: :!:
Również posiadam oponki tej firmy a dokładnie Opony DUNLOP SP SPORT 9000 205/45R17 nic przykrego mnie nie spotkało z ich strony dlatego mogę polecić dunlopki :P
pozdrawiam
a ktoś probował regenerowac opony??
Podobno można nakładac nowa warstwe??
Ja Goodyeary F1 miałem 205/55/16
W tym sezonie wezme to samo tyle ze profil 45 albo 50
słyszałem przeróżne opinie nawet takie ze komus nałożona warstwa gumy odpadła hahaCytat:
Napisał b.pawelek
wiec nie wiem ale mysle ze takie opony nadaja sie najlepiej do zabawy , opona ma byc pewna a nie ze wejdziesz w zakret i Bog jeden wie co sie moze stac :mrgreen: na gumkach nie warto oszczedzac :mrgreen: :wink:
pozdro
mysle że to zdanie mówi wszystko:)Cytat:
Napisał robak#21
ja nie wiem czy nie sproboje szerokosci 215 ale boje sieze z auta bedzie muł.
xxx
te opony to już trupy i je wywal. Guma się stażeje nawet jeżeli nie jest zużyta wizualnie.
swiete słowa guma jest podatna na starzenie :!: :!: :!: juz dawno straciły własciwosci jezdne :roll:Cytat:
Napisał b.pawelek
pozdr
Ja zawsze staram sie kupowac opony jak najnowsze. Guma parcieje i w ogole. Jazda na tych ze względu na duże siły i np temperatury działąjące w trakcie jazdy jest niebezpieczna.
nalewki to index predkosci max 160km ale to juz z gornej polki szczerze odradzam.guma 10 l to juz szmelc a na bazarze sa 16 na sprzedaz :mrgreen: