-
ICS z telefonem i bez
Witam,
mam takie pytanie mianowicie: w mojej 166 mam ICSa bez karty na telefon który niestety dość niefortunnie się uszkodził (zdaniem elektronika), myślę nad kupieniem innego używanego oczywiście z kodem i opcją telefonu. Teraz pytanie czy coś będę musiał przełożyć i zainstalować aby telefon działał oprócz samego ICSa?
-
Ostatnio wyciagałem ICS i wymieniałem płytkę bo mi prąd pozerała. Miałem wersję z telefonem, teraz mam płytkę główną do wersji bez telefonu. Wszystko działa tylko wyswietla błąd tel:). Jeśli masz antenę na dachu i końcówkę tej anteny za ICS'em (powinny być dwie - radio i tel) to wydaje mi się, że telefon powinien działać.
Co się stało z twoim ICS'em? Może nie trzeba całego kupować, duzo gratów do tego ma kolega Szerszeń.
-
elektronik powiedział że zjarał się główny procesor, więc jeśli ma go wymienić to musi wgrać nowy wsad z kodem a to są koszty takie jak zakup używanego sprawnego ICSa, a drugi pogonie na części i może nie będzie tak źle :D
-
kupuj spokojnie ics z telefonem, koszty nie są zbyt duże, pomija alledrogo, bo tam niektórzy szaleją maksymalnie
-
Wystarczy antena, jak masz farta, to może nawet masz pociągnięty kabel. A jak nie, to bliżej będzie w okolice lusterka - można kupić estetyczne "skrzydełka".
-
A gdzie dokładnie umieszczona jest oryginalnie antena i mikrofon, w które ewentualnie piny ma być wpięty mikrofon?
-
Antena na dachu, a mikrofon w panelu oświetlenia. Jak już zdecydujesz się podłączyć, to wtedy poszukam pinów, bo na pamięć ich nie znam.
-
Troszkę mało wyraźne, ale da radę odczytać...Link z zaprzyjaźnionego forum:
http://www.forum.alfa-klub.com/viewt...r=asc&start=15