1 załącznik(i)
Wyłącznik czasowy lampy oświetlenia bagażnika
mam prośbę do was
chodzi mi o wyłącznik czasowy lampy oświetlenia bagażnika czyli taki przekaźnik umieszczony w skrzynce bezpieczników i przekaźników w bagażniku po prawej stronie.
ten od oświetlenia to ten największy po prawej stronie.
Czy może mi ktoś z kolegów spisać symbol tego przekaźnika ? szukam szukam w EPRze ale nie mogę się doszukać... od chwili kupna samochodu nic tam nie byo. Poprzedni właściciel sobie to ustrojstwo wyjął chyba. A w serwisie kiedy zamawiałem tą część ten przekaźnik zapłaciłem kupę forsy a po włożeniu go w swoje miejsce i tak nie działa oświetlenie bagażnika. W serwisie twierdzą że przysłali właściwy. Może ktoś spisać symbol ze swojego i podać do porównania ? Ten układ na przekaźniku był w bellach do 2001 roku
Drugie moje odkrycie to jakaś wiązka przewodów zakończona kostką z wejściem na jakiś przekaźnik - układ wtyków taki sam ja na tym wspomnianym wcześniej od oświetlenia bagażnika. Tyle ze ten kabel z tą kostką jest po stronie akumulatora schowany z tyłu za akumulatorem. Odkrycia dokonałem podczas sprzątania i odkurzania. Wziąłem miernik elektryczny i na jednym pinie występuje napięcie więc coś to kurcze chyba robi z założenia tyle ze nie ma też przekaźnika a w samochodzie wszystko działa ... oprócz wspomnianej w innym poście kontrolki od ASC TCS i komuniatu na ICS dotyczącym klimy że muszę się udać do serwisu etc a klima jest nabita działa sprawnie dobrze rozprowadza powietrze etc.
przeszukałem EPRa i schematy w DTE i nic nie mgę znaleźć ...