-
Opony letnie
Witam wszystkich............
Jestem właścicielem rozkosznej 147 1.9 jtd 8v, 85kw, z 2002 roku.
Mam mały problem z oponami, gdyż te z którymi kupiłem już się skończyły, a były prawie nowe.... OFC felgi oryginalne a opony to DUNLOP SP SPORT MAXX 215/45 R17 91/Y.
Niestety po roku przednie umarły, tył się nadaje do użytku.
Planuje zakup nowej pary lub kompletu....trochę późno ale ciągnę od kilku miesięcy własny biznes i jakoś tak brak mi czasu na ogląd rynku.
Dlatego mam pytanie do WAS....co byście polecili, a czego nie?
Na jakich oponach jeździcie, co jest dobre a co złe....?
Minimalna kwota od sztuki jaką chcę wydać to 350-400 PLN.........
Z góry baaaardzo wielki dziex za podzielenie się wiedzą i mądrością!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam!!!!!!!
Dla alfistów szkolenia BHP i inne usługi z tej branży o 25% taniej.....ZAPRASZAM!
-
ja jeżdzę na ContiSportContact 3 i są rewelacyjne, ale nie mam porównania z innymi
-
jak dla mnie i ojcaa numerem jeden w tej chwili jest Vredestein Ultrac Sessanta
Piękna rzeźba bieżnika, znakomite właściwości na mokrej i suchej nawierzchni a na sam koniec powiem, że są poprostu cichutkie w porównaniu do Dunlopa SP Sport 9000.
Pozdrawiam
-
Ja mam porównanie między Hankookami Ventus Prime a Pirelli P7 Cinturato. Oba komplety DOT 0410
No i po jednym letnim sezonie Hankooki mają 5mm bieżnika a Pirellki 8mm
Z czystym sumieniem mogę Ci te Pirellki polecić
-
Ja mam Uniroyal Rainsport 2 i są rewelka szczególnie w deszczu :)
-
TOYO T1R...i komentarz zbędny :)
-
Nie lubię kompromisów więc założyłem Pirelli P ZERO NERO
-
TOYO T1R tak jak pisze Lucas, efektowne oraz bardzo dobre, produkt made in Japan. Zresztą kto widział Tokyo Drift wie o co chodzi.
-
zależy kto co lubi
Toyo T1r raczej są do agresywnej jazdy..
Bardziej wszechstronne i godne polecenia są Continetale ContiPremiumContact 3
Ja mam CPC i polecam... żeby nie było to T1r leżą w garażu więc mam porównanie ... jednak są głośniejsze i do normalnej jazdy Conti starczą..
-
Zgadzam się z przedmówcą T1R są dobre, ale to raczej Street Racing wyglądają szpanersko, agresywny bieżnik, głośne do normalnej jazdy może mało praktyczne. Continetale ContiPremiumContact 3 nie miałem ale słyszałem, że są faktycznie bardzo dobre. Zresztą pod tym adresem http://www.opony.com.pl/testy-opon/ jest kopalnia opinii o oponach.