Jak w temacie czy łatwa jest podmiana regulatora ciśnienia paliwa na drugi, mam znajomego w okolicy i zastanawiam się czy jak mu zaproponuje taki zabieg to nienarobie jemu i sobie kłopotów ?
Printable View
Jak w temacie czy łatwa jest podmiana regulatora ciśnienia paliwa na drugi, mam znajomego w okolicy i zastanawiam się czy jak mu zaproponuje taki zabieg to nienarobie jemu i sobie kłopotów ?
Regulator jest przykręcony do pompy na dwa torxy i tyle. Kwestia tego ile przewodów jest nad nim i jaki masz do niego dostęp. Jak utrudniony to musisz niektóre pozdejmować. Ja dziś wykręcałem
u siebie i po zabiegu alfa odpaliła choć się cykałem ;)
Kolego nie ma problemu z wykręceniem tego regulatora:) to jest może 10 minut zabawy :)
Tak jak kolega wyżej napisał jest on przykręcony na dwa torxy i z tego co pamiętam to idzie do niego jeden albo dwa przewody więc nic trudnego :) Ja to robiłem w sezonie zimowym bo miałem co do niego podejrzenia, ale okazało się że wszystko z nim jest ok :) Jak ściągniesz dekiel z silnika i zobaczysz na pompę to zobaczysz że nie ma z tym tragedii, nawet na parkingu pod supermarketem będziesz w stanie to zrobić :)
a jakie masz objawy ? co sie dzieje z bella ze masz podejrzenia o ten regulator ? pytam bo ja moge miec problemy z nim zwiazane...
W moim przypadku było podejrzenie w jego stronę bo układ paliwowy nie trzymał ciśnienia i przy pierwszym zapalaniem miałem problem bo długo musiałem kręcić żeby zaskoczyła:/ I wyczytałem na forum że problem może być właśnie przez regulator bo posiada on dwie uszczelki które mogą nie trzymać i przez to się zapowietrzał.. Ale po wymontowaniu okazało się że jest wszystko ok. A problem był w filtrze paliwa jak go wymieniał mechanik coś źle przykręcił i paliwo ciekło a układ się zapowietrzał..
To Krzysiu podjade ktoregos pieknego dnia i wykrecimy moj jesli mi pomozesz ,bo ja mam lewe rece do mechaniki :)
A kanal gotowy ?
Nie ma problemu Leszku możesz przyjechać to zobaczymy co tam słychać :) Kanał jeszcze nie jest gotowy, ale myślę że po świętach już uda się go ukończyć :) Pozostało zrobić wylewkę na całości garażu no i jakieś deski zmotać na przykrycie :) ale już jest bliżej niż dalej :D
Czyli generalnie wszystkie wasze objawy wskazują na to , że silnik gasł z powodu braku paliwa, zatem niech mnie ktoś oświeci , czy silnik gaśnie sam bo ma za mało paliwa ( zbyt uboga mieszanka), czy czujnik stwierdzają, że jest za małe ciśnienie paliwa lub zbyt uboga mieszanka i komp zapala marchewe i odcina dopływ paliwa w wyniku czego silnik gaśnie.
Odopowiedź na tak postawione pytanie zasugeruje gdzie szukać przyczyny , czy w elementach zasilających w paliwo , czy w czujnikach sledzących prawidłowe parametry mieszanki paliwa.
Pozwolę sobie odgrzać kotleta.
Panowie czy u Was również te śruby trzymające ten regulator są "miękkie" ???
Dobierałem odpowiednie gwiazdki, torxy , jednak śrubki nie ruszone, a gwint już prawie zjechany...