Wymiana termostatu problem ze sciagnieciem chlodniczki spalin
Panowie, wzialem sie za wymiane termostatu i juz mam 3 problemy... nie moge wyciagnac chlodniczki spalin, odkrecilem chyba wszystko co mozliwe lacznie z EGR i tak nie mam pomyslu jak ja wyciagnac, bo poprosu dolne plastikowe króćce od wezy blokuja chlodniczke ...
dodatkowo chcialem przepustnice wyciagnac i wyczyscic razem z EGR ale ukrecila mi sie koncowka imbusu w srubie i nie mam pomyslu jak ja wyciagnac ewentualnie odkrecic ( to jest ta sruba pod przepustnica...
oraz jest problem z odkreceniem 1 ze srub od rurki idacej od kolektora spalin do chlodniczki ta blizej kolektora.... polewalem penetratorami i za chiny nie moge jej rozruszac( ale to juz w sumie nie problem bo zdjalem ta obejme zaraz przy chlodniczce....pytam poprostu na przyszlosc jak zaslepke bede chcial zalozyc....
PS. widze ze bedzie tez 4 problem poniewaz dojscie do 2 sruby od termostatu (tej wspolnej z chlodniczka - blizej zderzaka) jest dramatyczne, czym ja mam wejsc ? :(
silnik to 2.4 jtd z 2002 CF3...
bardzo was prosze niech mi ktos pomoze bo od rana z tym walcze i jestem bliski placzu
---------- Post added at 21:24 ---------- Previous post was at 17:44 ----------
ok, termostat zamontowany, takze udalo sie ! problem lezal w opasce na wezu dziadowsko wystawala i przez to blokowala wyjscie chlodniczki, taki banal a tyle krwi napsul.... zostal tylko 1 problem z ukreconym lebkiem od imbusu w srubie od przepustnicy. czy szanowni koledzy maja pomysl jak to wywlec ?