-
Problem z Vialle
Witam. Panowie ostatnio mam problem odnosnie jazdy na gazie. Na benzynie wszystko jest ok. po przelaczeniu na gaz samochodem szarpie, przerywa itd. podejrzewam ze spala mi i gaz i pb poniewaz wyssalo wszystko z baku i w ciagu 3 dni musialem zalac benzyne "tylko do odpalenia" za 100 zl. pod maska na jakims sterowniku przeczytalem Vialle wiec jest to raczej V gen. W Plocku raczej nikt mi nie pomoze w tym temacie . po podpieciu pod kompa byly 3 bledy:
Po 1 podpieciu kilak dni temu:
PO170
U1600
PO115
Po dziesiejszym podpieciu:
PO203 wtryskiwacz cyl 3 - brak syg
PO115 czujnik temp wody- nieprawidlowy syg
PO170- niski syg.
kablem i lapkiem dysponuje non stop wiec w razie czego po naprowadzeniu moge cos jeszcze sprawdzic.
Zastanawiam sie tylko czy przyczyna lezy po stronie Instalacji, czy po stronie tych bledow. Wymiana jakiegos czujnika ?
Czekam na jakies podpowiedzi.
Pzdr
-
Cześć!
Spróbuj zrobić tak:kiedy silnik zacznie pracować na gazie wypnij wtyczki elektryczne z II i III wtryskiwacza benzynowego i zobacz czy zacznie choć troszkę róniej pracować.Nie wypinaj I i IV bo te są sygnałowe i silnik zgaśnie po wypięciu wtyczki z któregoś z nich.Możesz też(kiedy silnik będzie pracował na gazie) odciąć zasilanie z pompy benzynowej.Jeżeli będzie poprawa pracy na gazie po wypięciu wtyczek z wtryskiwaczy lub odcięciu zasilania pompy paliwa to znaczy,że masz problem:
a)emulator wtryskiwaczy
b)uszkodzona wiązka elektryczna
Oba przypadki do zweryfikowania.
Jakbyś miał problemy daj znać.
-
AArti spr jutro to co napisales.widze ze siedzisz w temacie bo czytalem nie jedne twoje posty po wygooglowaniu tematu Vialle. Mam nadzieje ze naprowadzisz mnie jakos zeby usunac problem. Jutro zadzwonie jeszcze do jednego gazownika, zobacze co powie. Boje sie troche ze pompa moze klękać powoli. Powiedz mi jeszcze czy sa gdzies jakies filtry ktore mozna ew wymienic ?
Pzdr
-
Juz problem rozwiazany. Wyczyscilem filtr znajdujacy sie w pompie zlozylem i wszysko ok. Przydalo by sie jeszcze podpiecie pod kompa i spr ale w Plocku jest to niemozliwe. Niewiedzialem nawet ze w mojej Alfie siedzi LPI Vialle hmm..
Pzdr
-
No to musiał być zabity na maxa-bo to co opisałeś w pierwszym poście wskazywało na problemy dwóch paliw-tym bardziej,że jak napisałeś wyssało Ci wszystko ze zbiornika z benzyną.
Jakbyś chciał podipiąc LPi pod diagnostykę - daj poprostu znać.
-
Dzieki Aarti. Zobacze jeszcze jak ze spalaniem bd, ale wydaje mi sie ze ok. Alfa gwizda jak wczesniej. Wrzuce zdjecie jutro , syfu bylo bardzo duzo, az sam sie zdziwilem ze Alfa wogole jezdzila jak wspomnialem wczesniej.
Pzdr
-