-
Brak paliwa
Witam braklo kiedys komus paliwa w 147??
bo własnie jechałem ze stromej góry i nie chciało krecic wiecej niz 3 tysiace później zgasło
dolałem 3 litry paliwa i nie moze zaskoczyć tzn zapala ale nie wchodzi na obroty i gasnie
mozliwe ze sie zapowietrzył czy coś??
ewentualnie co w takiej sytuacji
sprawa pilna:)
-
dolej jeszcze troche do baku, mi 166 ostatnio dopiero jak dostala 6 litrów to zagadała
-
jak dolales 3 litry i jezdzisz na rezerwei to szykuj sie na nowa pompe paliwa ;)
-
dolałem 3 litry bo taka butelke akurat mialem pod reka ale jak nie zapalił to zostawiłem, nie próbowałem jechać nawet
zaraz mam miec wieksza "dostawe paliwa" to zobaczymy czy cos to da
-
-
- Zassałeś syf z dna baku
- Zapchał się filtr paliwa.
Benzyna dochodzi do silnika ale nie ma odpowiedniego ciśnienia dlatego gaśnie.
Wymienisz filtr paliwa + profilaktyczne czyszczenie pompy paliwa i będziesz dalej śmigał.
-
wiec kolega dostarczył mi na miejsce 10 l paliwa i po wlaniu 2 razy przekręciłem tylko na zapłon a za 3 próbowałem zapalić i odrazu zagadał
tylko zastanowiło mnie to ze wskazówka wcale nie była na zerze tylko w połowie ostatniej przedziałki i juz mu brakło paliwa
-
bo w naszych alfinach wskaźnik poziomu paliwa nie jest za dokładny i nie zbyt czuły czasem zalejesz za 50 zł a wskazówka podniesie się po 50 km :D
-
Mi wskazówka po zalaniu do pełna nigdy od razu nie wskaże poziomu maksimum - zawsze zatrzymuje się nieco poniżej. Potem powoli zaczyna się wdrapywać coraz wyżej i po 20-30km jest na miejscu. :)