Co się dzieje z jazdą na gazie ??
Witam,
czy może mi ktoś doradzić dlaczego auto przy wyrzucaniu na luz mi gaśnie na gazie ?? Na benzynie wszystko gra a na gazie jak wyrzuca się na luz to obroty spadają tak do 500 albo mniej potem albo sie podniosą albo nie, gdy wzrosną to wtedy troszeczkę pofaluje i wszystko wraca do normy. Dodam że wina instalacji gazowej jest raczej odrzucona bo już męczę się z tym problemem od długiego czasu. Przewody i świece są nowe. Na uwadze został mi tylko albo silnik krokowy albo przepływomierz. A najlepsze jest to że gdy odłączę silniczek krokowy to wszystko chodzi normalnie tyle że przy wyrzuceniu na luz łapie różne obroty czasami 1100 czasami 1200 czasami 900 czasami 1000 ;) mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi.
Ahh i nie mówcie że nie jeździ się na luzie bo ja to wiem ale problem w tym że auto gaśnie nawet jak cofam z podwórka i potem chce wrzucić 1 :/ Coś jest nie tak... tylko ja nie wiem co i gazownicy tak samo ... mówili mi że sonda lambda jest w porządku, wymienili mi listwy, parownik i komputer i dalej to samo...
Pozdrawiam serdecznie
Re: Co się dzieje z jazdą na gazie ??
Cytat:
Napisał szakal91
i gazownicy tak samo ... mówili mi że sonda lambda jest w porządku, wymienili mi listwy, parownik i komputer i dalej to samo...
Pozdrawiam serdecznie
Wnioskuje z tego że wtrysk LPG masz, chyba Cie kojaze, na GG chyba kiedys mnie zaczepiales w tej sprawie, jesli tak to powtorze jeszcze raz, za wolne wtryskiwacze ...
Przyjedz do Lublina, zmienimi wtryski na duzo szybsze i dokladniejsze i bedzia lala zdrowa, za wtryski w 300zl sie zmiescimy, wkladamy, reguluje, jest OK to placisz i jedziesz wesoly do domu, z tego co pamietam sterownik STAG300 masz?
Wogóle zrób zdjecie instalacji pod maska, gdzie nawiercili sie pod wkretki od wtryskiwczy lpg, zeby bylo widac sposob poprowadzenia przewodow wtryskiwacz/listwa wtryskowa - kolektor ssacy i podaj wiecej danych, jaki tam reduktor siedzi itp. bo juz nie pamietam, za duzo tych popsutych przez gazownikow aut ostatnio poprawiam i trace rachube ..
pzdr. Grzesiek