-
Jakie radio polecacie ?
Cześć.
Za kilka dni kupuje radio,które ma grać bez wzmacniacza na 4 głośnikach Helix Dark Blue (dwudrożne z tyłu,z przodu odseparowane),zamontowane w fabryczne miejsca w AR 146.Wiadomo kwota jaką wydam nie zagwarantuje szokujących wrażeń,ale chodzi mi po prostu o muzyke na przyzwoitym poziomie.
Zastanawiam się nad kupnem radia Pioneer DEH-3000MP albo Alpine CDE 9870R.Alpine kosztuje troszke więcej,ale wygląda DUŻO lepiej.Jakie mi polecacie do gry bez wzmacniacza ? I jakie znaczenie ma tutaj fakt,że Pioneer ma Mosfet 50Wx4 a Alpine niema mosfet i ma tylko 4x45W,czy to ma przy tym wyborze wogóle jakieś praktyczne uzasadnienie ?
Z góry dzięki za pomoc.
-
Witam.
Osobiscie bardzo polecam radyjka JVC. Wg mnie maja chyba najlepszy stosunek ceny do jakosci.
Co do tych konkretnych modeli wymienionych przez Ciebie to nie mam pojecia co oferuja :) A jesli chodzi o Mosfet to roznice chyba zauwazysz nawet juz na takich glosniczkach...
-
PIONEER FOREVER :!: :!: :!:
-
Ja bym się w ogóle nie zastanawiał i brał Alpine, miałem kiedyś też podobny model był świetny, radio bardzo dobrej jakości i mała utrata wartości przy odsprzedaży.
-
Ja polecam alpine, najlepsze radio jakie mialem, narzeczonej tez kupiłem bo miala sony i jest zachwycona.
-
Oczywiście ze Alpine albo Clarion. Nad Pioneerem bym sie głęboko zastanowił. Jest jeszcze Nakamichi bardzo dobry sprzęt ale dość drogi i niestety awaryjny.
-
Pioneer jest dobrym sprzętem ale Alpine jest napewno lepszy.Nie można patrzyć które jest ładniejsze-to nie jest tv na który będziesz ciągle patrzył.Proponuję jedno i drugie odsłuchać a wtedy będziesz miał jasność które wybrać.
-
W tej sytuacji ja bym Ci polecal albo Blaupunkt albo JVC!
Obydwie marki charakteryzuja sie tym ze za mniejsze niz u konkurencji pieniadze masz markowy solidny sprzet z najnowszymi trendami technicznymi (np. USB).
Poza tym w mojej subiektywnej ocenie Pioneer daje zbyt "sztuczny", "przetworzony" dzwiek przez rozne procesory, to samo Clarion. Nie wiem jak Alpine bo nigdy nie mialem okazji posluchac. Na pewno bym odrzucil tez Sony - jak dla mnie ogolnoswiatowa porazka jezeli chodzi o sprzet grajacy.
Jezeli czesto sluchasz radia to ja bym wzial JVC - ma mocniejszy tuner - albo raczej Blaupunkt ma slabyszy (jak kto woli) :)
pozdrawiam,
-
alpine.
Mam taki model - i gra genialnie jak na swoja cene. Wczesniej mialem blaupunkta - i po zmianie slysze wyrazna roznice, pomimo, ze blaupunkt mial niby bardziej rozbudowany equalizer...
Jedyna wada tej alpiny jest moim zdaniem troche malo intuicyjne rowiazanie wlasnie equalizer. Inna wada - to brak klawisza "mute" do szybkiego wyciszania. Ale patrzac pod katem brzmienia, mankamenty te sa nieznaczne.
-
U mnie grało kilka "radiów" na tych samych głośnikach i generalnie wynalazki typu Kenwood, Panasonic, Sony zostają daleko w tyle przy Alpine i Clarion.
Ja osobiście używam Clariona i jestem bardzo zadowolony.
Wg mnie w nastepującej kolejności: Clarion, Alpine, JVC.