-
Drżenie sprzęgła
Wyczułem dziwne zachowanie pedału sprzęgła.
Podczas jazdy przy delikatnym dotknięciu stopą sprzęgła wyczuwalne jest jego drżenie, wciskając je powoli do końca drżenie zanika. Zwiększa się ono wraz z wrastającą prędkością i obrotami. Przy mniejszych prędkościach ledwo wyczuwalne. Zaznaczam, że nie słyszę żadnych dziwnych dźwięków.
Może ktoś z was drodzy forumowicze spotkał już się z takimi objawami. Z góry dziękuję za udzielenie informacji w rozwikłaniu tej zagadki.:confused:
-
szczerze mowiac wiele rzeczy w tym modelu drzy :) mam b.podobne objawy ze sprzeglem czym wieksze obroty i predkosc po delikatnym nacisnieciu sprzegla wyczuwam male drgania, ale moje sprzeglo chodzi dosc ciezko takze mysle ze powoli sie juz konczy..
jesli juz jestesmy w temacie, mam tez drzenia galki biegow na 6. biegu przy wiekszych predkosciach, no i delikatne drzenia kierownicy na luzie, zanikaja po wrzuceniu biegu, ale to wielu walczylo z tym i nic nie wskorali np po wymianie poduszek silnika
-
Do wczoraj nic nie drżało. Może to jakieś łożysko w sprzęgle?
-
dwumas jest na wykonczeniu... dlatego frzy pedal sprzegla... :)
-
Miałem tak samo więc wymieniłem sprzęgło i spokój. Tyle że tarcza jeszcze było OK, ale łożysko już troszkę dojechane.