-
Dziwny dźwięk silnika V6
Witam, wczoraj po podroży (trochę ponad 100km), gdy wjechałem do garażu usłyszałem ze silnik jakoś dziwnie brzmi. Otworzyłem maskę i usłyszałem dźwięk przypominający "wibrującą" nie dokręconą śrubkę, wydobywający się z okolic silnika.
Dzisiaj zapaliłem samochód i zimny silnik pracował normalnie, jednak gdy go zagrzałem to problem powrócił.
Mam tylko nadzieje ze jest to coś z rolkami od paska wielorowkowego, a nie z silnikiem.
Uprzedzając pytania, olej sprawdzam za każdym razem gdy wyjeżdżam samochodem z garażu i jest na maksa, wiec wątpię żeby coś się zatarło.
Poniżej jest filmik, może usłyszycie na nim ten dźwięk,
http://www.youtube.com/watch?v=p6S8doadek4
Macie jakieś pomysły co to może być?
-
tez miałem podobnie tzn taki dziwny dzwięk który bardziej wydawało sie słychac od strony pasażera....takie lekkie obijanie sie czegos jak by było poluzowane. okazało sie ze po wymianie rolek pasków ogólnie rozrzadu jest ok....była to rolka napinacza. i po strachu a stresu to napedziło co niemiara :)
-
To raczej rolki, zrzuć pasek i odpal na chwile dla pewności. Też to miałem, najlepiej zmienić wszystkie razem z paskiem wtedy masz pewność.
Zmienisz jedną to druga sie wytrze i będzie to samo.