Panowie mam problem z połączeniem się przez FiatEcuScan z poduszkami czy ktoś miał podobny problem? Dodam że z silnikiem i abs-em łączy się bez problemu. Proszę o rady.
Printable View
Panowie mam problem z połączeniem się przez FiatEcuScan z poduszkami czy ktoś miał podobny problem? Dodam że z silnikiem i abs-em łączy się bez problemu. Proszę o rady.
A czy Twój kabel ma przełącznik na poduszki?
tak ma
A próbowałeś wybierać różne konfigurcjie dla poduszek, w zależnosci od wyposażenia samochodu ?- program przewiduje kilka różnych możliwości.
próbowałem i nic
może centralka od poduszek jest uszkodzona i wymaga przeprogramowania lub wymiany? Wrażliwa jest na zaniki napięcia, słaby aku może ją "zabić".
A jaki komunikat pojawia się gdy połączenie nie udaje się nawiązać ?
pojawia mi się ''sprawdz połączenie kabla i połączenia szeregowego'' Niedawno był koleszka swoją bellą z 2000r i połączyłem się z nią bez problemu. Dodam że moja jest z 97r.
mój komputer>właściwości>sprzęt>menedżer urządzeń>Porty Com i LPT>usb serial port com iles tam>właściwości port setings tam ustaw Stop bits na 1 i Bits peerseconds na 9600 a w programie w ustawieniach tez ustaw prędkość 9600 i musi działać