-
2.5 V6 czy 3.0 V6 ??
Mam zamiar kupić 166 i zastanawiam się którą wersje silnikową wybrać 2.5 V6 czy 3.0 V6 ...
- Czy jest duża różnica w osiągach ??
- Jaka różnica w spalaniu ??
- Jaki silnik jest lepszy Waszym zdaniem ??
- Aha i jak sprawuję się automat ( Sportronic ) ??
Czekam na Wasze odpowiedzi :)
Pozdrawiam DawiD
-
oj baaaardzo duzo jest postów dotyczących porównania silnka 2.5 z 3.0 poszukaj a napewno znajdziesz duzo informacji, po co to powielac kolejny raz.
-
Odpowiedzi szukaj na forum.
1. Na ręcznej 0,5 s
2. Porównywalne
3. Obydwa V6 są wspaniałe
4. Dla mnie super
-
Zdecydowanie 3.0, mniejszy brat nie pasuje za bardzo do charakteru auta. 3.0 odpycha się momentem obrotowym, nie trzeba go tak kręcić jak 2.5, tym bardziej że myślisz o automacie to bierz 3.0.
-
Panowie, podłączę się ;)
jakie jest spalanie takiej trzylitrówki w mieście? tak jak norma w instrukcji? około 18L ?
-
14-18 miasto trasa 10-i wyzej
-
u mnie w , trasa Warszawa Radom 11.5l przy 160km/h tempomat
Warszawa, korki Centrum - Mokotow 23,8L
-
witam.sprawiłem sobie niedawno takie 2.5v6 automat tip trasa do 120km/10l miasto od 12l do 16l mowa tu o LPG! :)komfort jazdy automatem nie porównywalny do manuala ;)
-
jezdzilem ostatnio kolegi automatem 3.0 w 166 i mnie nie przekonała jazda automatem, Do spokojnej jazdy spoko, ale do ciekania nie pasuje, Jesli chcesz depnąć do dechy to sprawa wygląda tak: wciskasz pedał gazu do końca, po chwili słyszysz ryk silnika po czym zauważasz po wskazówce prędkościomierza że przyśpieszasz, w czasie przyspieszania emocji nie ma chyba żadnych i ta nuda w oczekiwaniu... Ja to tak widze dlatego nie przekonuje mnie automat, ale do miasta na pewno zajebisty.
-
A przełączyłeś na Sportronic? :]
3.0V6 jest lepsze od 2.5V6 pod względem osiągów i niewiele ustępuje pod względem spalania. Dla siebie szukałem 3.0, ale trafiło się 2.5 ;-)