-
radio bardzo słabo lapie
Witam wszystkich jak w temacie łapie tylko bardzo mocne fala pozostałe szumią maja słaby sygnał poza miastem tragedia w poprzednim samochodzie rozpieła mi sie antena może to to?dzie jest połączenie anteny oprócz wejścia przy radiu?, a może inna antena lub jakiś inny patent:rolleyes:
proszę o podpowiedzi
-
czy nikt z Was nie miał problemu z radyjkiem słabo łapiącym fale?
może ktoś będzie umiał Mi coś doradzić proszę:)
-
Niestety kolego, mam ten sam problem. Parę osób już pisało na forum o tym problemie. Rozwiązania brak. Radio jest słabe i nic się z tym nie da zrobić, przynajmniej ja o tym nie słyszałem, ani nikt na forum o tym nie pisał.
-
A jaka jest inna alternatywa dla fabrycznego radia?
Czy standardowe 2DIN pasuja pod 159?
Pozdrawiam
-
prawdopodobnie nie pasuje na allegro sprzedają takie ramki od 150 do 170zł, ale cena to kosmos, sa też takie 1 din po 35 ma ktoś na to jakiś patent, albo dojście do tańszych ramek 2 din:)
-
Witam,
Podłączę się pod temat, żeby nie zakładać nowego.
Wczoraj odebrałem swoją 159. Posiada ona radio z kolorową nawigacją. Zauważyłem, że podczas jazdy jak już znajdzie jakąś stację to długo jej nie utrzyma. Tak jakby nie działał RDS. Komunikaty z radia są wyświetlane(wiadomości). W mniejszych miejscowościach praktycznie łapie tylko radio maryja. Wyłączyłem komunikaty o trasie i na pty mam NONE. Co jeszcze mogę z tym zrobić bo nie da się słuchać żadnej stacji i to nie jest normalne.
Pozdrawiam
-
Czasem za pogorszenie odbioru radia odpowiadają zasilacze wtykane do zapalniczek.
Np. jeśli się ma nawigację, kamerkę czy po prostu podłączoną komórkę.
To są chińskie impulsowe zasilacze które strasznie sieją zakłóceniami.
W takim przypadku trzeba albo poszukać lepszego ( lepiej filtrowanego ) zasilacza albo zrobić samemu.
Ja zrobiłem sam i mam spokój.
-
Witam,
Obecnie nie mam nic wsadzone w zapaliczkę.
Co ciekawe wczoraj po zakupie auta chciałem wracać z CB i podłączyłem je do zapalniczki i przestało działać...
Bezpiecznik cały.
Może coś jest nie tak z instalacją w zapalniczce?
Zauważyłem rano tak na szybko że radio głośniej i wyraźniej działa jak złapię antenę.
-
Dobierz się do mocowania anteny i sprawdź masę. Może w miejsce styku wdała się korozja.
-
Jeszcze jakbyś mógł mi pomóc gdzie to znajdę ewentualnie namiary gdzie mogę o tym poczytać? W instrukcji to znajdę? To mój 2 dzień z tym autem ;)