-
AR 156 dymi na biało.
Witam wszystkich po zmianie silnika w końcu dzisiaj odpaliłem niunie:) I oczywiście jak zwykle kwiatki... Dymi mi na biało... na benzynie mniej niż na gazie... Mam się zacząć martwić i kupować uszczelkę? Auto stało z 2 miechy... silnik nie wiem ile czekał na nabywcę... może woda w baku?? Ale i na gazie też dymi... jakieś optymistyczne teorie??
-
zazwyczaj gdy są chłodne dni to para w spalinach tak sie objawia [wilgoć w układzie wydechowym] jeżeli ci nieubywa płynu w zbiorniczku wyrównawczym to raczej nie uszczelka pod głowicą
-
moja teoria jest taka, że żre olej w dużej ilości:) jeśli silnik długo stał, uszczelniacze zaworowe są do wymiany, gdyż gdy nie pracuje silnik, robią się twarde jak kamień:)
-
Nie mam jak sprawdzić tego płynu, chodziła może z pół godziny i płynu nie ubyło ale to stanowczo za krótko... muszę zrobić najpierw rozrząd... Tylko żeby później nie okazało się że rozrząd znowu do zdjęcia...
---------- Post added at 20:28 ---------- Previous post was at 20:22 ----------
Olej? To chyba czarny czy niebieski dym? Poza to trochę tego oleju spuściłem z silnika za nim zalałem nowy... Pracuje ładnie cicho... Już nie straszcie mnie remontem głowicy:P
-
bardziej na niebiesko... przyjmuje ze to właśnie coś takiego Ci leci?:) typowo biały z powodu oleju leci przy padniętym turbo:) a może to u Ciebie to tylko para?:)
-
Leci biały dym nie czuć go olejem czy czymś takim... No dzisiaj było u mnie 11 stopni... Możliwe że to para?
-
para raczej sie skrapla, nim dojdzie do koncówki wydechu i raczej wtedy kapie woda z niego a to podobno swiadczy o dobrej kondycji silnika ,nie smusc sie, ale to raczej nie para
-
powiem Ci że mi tylko raz się zdarzyło po robocie silnika w vectra b ze leciało coś białego, ale ewidentnie to była para. po przejechaniu paru km ustało.. przejedz się i zobaczysz jak będzie:)
-
Z chęcią bym się przejechał... ale pomimo tego iż rozrząd był w dobrym stanie nie będę ryzykował. Zwłaszcza że cały komplet oprócz wariata leży na tylnej kanapie;) Gdyby coś się stało chyba bym się zastrzelił;) No nic zmienię rozrząd i zobaczymy... Oby to była tylko para wodna:)
-
Dzisiaj znowu odpaliłem... dymi ale trochę mniej... Dodatkowo strzela z tłumika przy ok 2500 obr. Może coś z mieszanką? Gaz to Stag 300