-
Alfa Romeo 166 FL
Witam przymierzam się do zmiany samochodu, może będzie to 166'tka. Mam pytanie na co zwrócić uwagę przy oględzinach samochodu, wiem ze na zużycie materiałów, przebieg, szczeliny i złączenia. Czy w 166 są jakieś newralgiczne punkty, które np ciężko doprowadzić do stanu pierwotnego? No i ostatnie pytanie ile powinna kosztować 166 po liftingu z silnikiem JTD 2.4 20V 175KM, z manualną przekładnią biegów?
Jeśli był podobny temat to proszę o linki
Pozdrawiam
Kamyl
edit: i jak wygląda cenowo wymiana rozrządu i zawieszenia
-
zaniedbana ciezko doprowadzic do stanu pierwotnego bo wymaga wysokich kosztow a cena wpisz w www.mobile.de rocznik auta i silnik i wyskoczy ci ile powinna kosztowac zadbana 166
-
no tak tylko za samochód z DE dochodzi 18% akcyzy czyli taki samochód może i 45k kosztować, a ja maksymalnie chcę przeznaczyć 35k zł
-
-
-
Na jednym zdjęciu gdzie widać prawy błotnik to mniej więcej w połowie zanika szpara z maską, może tak pada światło ale tyle widzę. Poza tym auto sprowadzone, czyli trzeba odliczyć te 18 % od ceny plus sprzedający jeszcze na tym aucie zarabia, więc za ile ono musiało być kupione? I czy za taką kasę ktoś sprzeda Ci zadbaną 166-tke full opcja i 82 tyś przebiegu?
Moim zdaniem oferta podejrzana, szczególnie przebieg no i bezwypadkowość
-
Myślę, ze przebieg raczej niemożliwy patrząc na stan fotela kierowcy. Myśle, że przynajmniej o połowę kręcony. Zderzak przedni coś mi nie pasi coś szparki ma za duże.
Kolor auta bardzo ciekawy.
-
Stan fotela chyba gorszy niż w mojej mającej 240 tysięcy przebiegu :)
-
na przebieg i tak nie zwracam większej uwagi, bo w naszym pięknym kraju znaleźć coś nie kręconego to cud, dziękuję kolegą za sugestie na temat ww. samochodu
---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 12:10 ----------
może ktoś się orientuję ile kosztuje zadbana sztuka w DE bo rozpiętość cenowa jest ogromna
-
Za ten silnik, to akcyza 18,6%... Też trochę myślałem, żeby kupić w Niemczech, ale jak przemyślałem tą akcyzę to doszedłem do wniosku, że nie warto.