-
Problem z Odpaleniem
Witam, kilka dni temu kupilem belle (1,8 TS + Gaz) i dzisiaj pojawil sie pierwszy problem, nie moge odpalic auta, w ogole nie probuje odpalic, dochodzi do odpalenia wszystkich kontrolek jak daje dalej kluczyk to widze jak kontrolki na zegarach lekko przygasaja i to wszystko nawet nie proboje sie odpalic. Jakies pomysly co to ?
-
padnięty akumulator. wyczyścić klemy i włożyć inny choćby na próbę
-
akumulator padl mi wczoraj i naladowalem go a i przy rozladowanym akumulatorze proboje go odpalic a tam nic zero reakcji jak przekrecam kluczyk
-
zaopatrz się w dobry aku z odpowiednimi parametrami, inaczej szkody sobie narobisz, np. centralka od poduszek padnie (strasznie wrażliwa na zanik czy też niskie napięcie)
-
Jestescie pewni ze to akumulator ? wczesniej odpalal normalnie no i przejechalem z 15km zaparkowalem auto i po 5min chcialem je odpalic no i lipa zero reakcji
---------- Post added 08-05-2011 at 07:38 ---------- Previous post was 07-05-2011 at 22:20 ----------
chcialem jeszcze dodac ze swieci mi lampa od awarii wtrysku
-
sprawdzałeś z innym akumulatorem ? U mnie tez zapaliła się kontrolka z wtrysków jak samochód miałem 2 dni bez prądu ale auto paliło. Po jakimś czasie kontrolki same zgasły a co do tego ze przejechałeś 15 km i po 5 minutach nie mogłeś odpalić może to być wina akumulatora zwarcie na celach i traci prąd momentalnie. Podczas próby odpalenia coś oprócz przygasających kontrolek się dzieje np: obrót rozrusznika?