-
156 a coupe 16vt
Witam wasz wszystkich serdecznie:)
Mam takie pytanko:)
wiadomo już, że zabiłem skrzynie biegów- padł wyferencjał jedna satelita sie wysypała:(
I moje pytanko właśnie kieruje do was znawców włoszek gdyż cześniej jeździłem tylko fiatami a teraz czas na alfe i takie do was pytanie brzmiace następująco :)
Czy głowica z coupe 16 vt będzie pasować do dołu alfy 156 2.0ts.
Bo nie ukrywam, że chciałbym coś zrobić szalonego i wstawić tą głowice wraz z turbo wystroić na ECU masterze i delikatnie podkręcic do np 1 bara wtedy możemy uzyskac 200km a to juz wystarczająco do tego autka:)
CO wy na to chciałbym poznać wasze opinie na ten temat
Pozdrawiam Łukasz z lubina
-
nie będzie pasować.
Pomijając fakt że tam są 4 świece a nie 8
-
Głowica raczej nie podejdzie.ale swapa możesz robić spokojnie.2.0 16v fiata jest bardzo mocne i wytrzymalsze od 2.0 16v Alfy.jedyny warunek to trochę forsy w kieszeni i ktoś kto to ogarnie.mam nadzieje że kolejny temat nie umrze po kilku wpisach i jak napisałeś-zrobić coś szalonego!!ja jestam za!
-
tylko szukaj czegoś ze zdrowym dołem bo minusem tych jednostek są słabe wały. Jeśli silnik ma najechane te 160tys to jesli masz fundusze to zajrzyj do niego, dodatkowo możesz podnieść ciśnienie oleju na zaworku pompy.
-
co do silników to jezdizłem coupetka troszke własnie z silnikiem 16vt i miałem na jednej mapie 1.2 bara a na drugie 2,5 w piku do 2,8 bara dochodziła.... :) walbro 255 nie wyrabiała.... i tak własnie sobie myslalem czy nie dało by sie jakos zaszczepic tego silnika obecnie jestem na etapie wymiany skrzyni w alfie bo satelita sie rozsypał..... ale kto wie moze odpreze silnik alfy i wstawie turbo..... na bardzo delikatnym sofcie