-
[145] Problem z nawiewem
Problem jest taki, nawiew ma 4 pozycje mocy od 0 do 4 :))) kiedys bylo ok, na 1 wialo leciutenko, na 2 srednio i tak dalej,. Teraz pozycja 1 i 2, jest jak 0, dopiero na pozycji 3 dmucha ale za mocno zeby sobie fajnie jechac bo 3 halasuje. Czy ktos ma pomysl dlaczego pierwsze dwie pozycje przestały się włączac? Dotyczy to ustawien w kazdej pozycji, zarówno na szyby i jak i na pasażera.
-
moze to byc wina przełącznika.....moze warto sprobowac podmienic inny przełącznik...
-
[145] problem z nawiewem
Witam,miałem taki sam problem tylko ze działała mi sama 4.Pod schowkiem jest wirnik od nawiewu,za nim płytka z rezystorem,musisz ją wymontować (ciężki dostęp) i sprawdzić rezystor(y).W moim przypadku poszła dioda,wylutowałem ją i dałem nową.
-
Dzięki, jak tylko znajdę chwilke sprobuje się tam dostac, od której strony zacząc dobieranie się do tej płytki??:)
-
na stronie alfaholicy.org jest ksiazka serwisowa do alfy...i tam sa schematy i wszystko jest fajnie opisane....moze to Ci pomoc...szkoda tylko ze po angielsku...
-
[145] problem z nawiewem
Płytka jest przykręcona dwiema śrubkami od strony błotników.Jak pisałem dostęp jest ciężki,tzn. mało miejsca na śrubokręt,więc dobrze jest mieć taki z samą rączką+bełt.