Czy można prawy wałek założyć na lewą stronę i odwrotnie?
Czy można prawy wałek założyć na lewą stronę i odwrotnie?
Tak,są takie same.Ustawione są tak samo w silniku tyle,ze współpracują z różnymi parami cylindrów.Kolejność suwów poszczególnych par tez jest taka sama.Czyli muszą być takie same :P
Wielkie dzięki. Brakuje mi lewego wałka może ma ktoś do sprzedania?
Na alle coś tam widziałem.Dobrze je obadaj,niech wyślą Ci dokładniejsze zdjęcia albo zadzwoń i się dokładnie wypytaj.Wszystkie powierzchnie robocze muszą być gładkie bez żadnych złuszczeń zmęczeniowych,w przeciwnym razie kupisz statuetkę do postawienia w salonie :P.Walki w boxerach 8V to wrażliwy punkt dlatego zwracam na to uwagę :)
Wałek zakupiony czekam na paczkę. Jeśli ktoś teraz szuka wałka na allegro to odradzam. Dostałem wiele fotek wałków, które miały być sprzedane w obudowach czy razem z głowicami stan tragiczny. Regeneracja wałków w Bydgoszczy http://www.swiatek.com.pl z wysyłką około 500zł za kpl. gdyby ktoś szukał. Używane wałki można kupić w Bełchatowie w całkiem niezłym stanie.
witam podłaćze się do teamtu rozzządu. Pytanie mam czy w silniku boxer 1.4 wałek rzorządu pasuje od 1.6? I czy zna kotś możę wymiary krzywek na wałku? chodzmi mi o wysokość krzywki
eper pokazuje 2 rozne walki przed i po pewnym nr silnika. trzaby sprawdzic. a co okrągłe się porobiły juz?
prawdopodobnie już dość mocno wyeksploatowany będzie bo od ponad roku stuka mi popychacz wiec raczej będzie nadawal się do wymiany lub regenracji :)
powodzenia w szukaniu nowych....cieeeezki temat. jak podasz vin moge pomóc orientacyjnymi cenami i dostępnościa:)