Pod mieszkiem gałki zmiany biegów odkryłem dziwne urządzenie i nie mam pojęcia do czego służy? może Wy mi pomożecie?
Printable View
Pod mieszkiem gałki zmiany biegów odkryłem dziwne urządzenie i nie mam pojęcia do czego służy? może Wy mi pomożecie?
to jest przycisk? jesli tak albo odciecie zaplonu badz centralnik alarmu albo odcicie paliwa ,albo uruchamia jakies urzadzenie -katapulta;-00)))))uwazaj
To domorosłej produkcji odcięcie zapłonu...
... to masz dodatkowe zabezpiecznie przed kradzieżą :D
- antynapad.
a czy ma to jakiś związek z odpalaniem auta? bo za każdym razem kiedy chcę odpalić alfę to muszę wcisnąć przycisk na pilocie centralnego, bo inaczej odcina paliwo. Dzięki za konkretne odpowiedzi.:) A do Smuza -to jeszcze nie odleciałem :mrgreen:
Kiedyś też znalazłem ukryty w samochodzie włącznik i okazało się że jest to awaryjne wyłączenie alarmu, np. w chwili gdy włączy nam się alarm a nie mamy pilota by go wyłączyć bo zostal zgubiony.
Cytat:
Napisał tomkap
Tylko problem właśnie mam Tomkap bo ja nie posiadam alarmu tak mi się wydaje bo jedyną rzeczą którą mam to pilot do centralnego dołącze fotke i wsiadają do auta włoże kluczyki do stacyjki przekręcę aż wszystkie kontrolki zgasną i musze przycisnąc dwa razy aż centralny mi zamknie drzwi potem zaś otworzy i dopiero moge odpalić belle inaczej po 5 sek. mi zgaśnie :(
Już nie wiem co robić a bawie się już z tym tak odkąd posiadam autko a to jest od maja zeszłego roku :roll: Dzięki za wszystkie sugestie i podpowiedzi jeszcze raz
Pozdrawiam
Fotka
Mam jakiś problem z wstawieniem fotki ale pewnie wiecie o co chodzi z pilotem zwykły z jednym przyciskiem tyle co do tego tematu piękne dzięki :)