-
Pęknięta miska
Witam kupiłem niedawno alfe 147 1.6 ts 88kw byłem zachwycony autem bo zakochałem sie w marce ar ale szybko wyszło ze zostałem naciągnięty alfa miała spawaną miskę olejową sklejona. posiadała z 2mm odchylenie"krzywa" co powodowało uciekanie oleju. Gdy ja kupowałem była sklejona i obudowana plastikowa osłoną wiec nie zauważyłem tego;( pęknięty kolektor który był złapany bosalem po to by przez jakiś czas pojeździł. no po prostu katastrofa;( chciałbym się spytać czy nie znalazł by się ktoś z łodzi lub Zgierza kto miałby taką miskę?
czy któś by mi powiedział ewentualnie czy miska z 2.0 ts lub 1.8ts z alfy 156 będzie pasowała?
-
O ile mi się wydaje, to miski w Twin Sparkach (1.6, 1.8 i 2.0) były takie same. I ile się nie mylę, to pasują także miski od benzynówek z Alfy 156.
-
Najlepiej wyjmij starą miskę i wtedy będziesz mógł przymierzyć do tej, którą będziesz kupował.
Uważaj z częściami od 156, bo w 147 mogą być różne zmiany.
-
a nie wolisz taniej tzn ściągnąć miske, wyczyścić i zaspawać ładnie z obu stron??
znajomy tak robił w focusie i juz ponad rok jeździ bez żadnych problemów a koszt to 40 zł
przepraszam nie doczytałem ze juz była spawana
sorki
-
była spawana spaw ściągnął materiał i pękła w drugim miejscu;( dorwałem miskę od 156 2.0 TS zobaczymy co to będzie
-
-
Miska założona od 156 z silnika 2.0 ts pasowała jak ulał od razu wykręciłem tą łapę co obniżała alfe i zagrażała misce;)
-
Zagrażała misce? Mówisz o tej co jest przykręcona do belki na 1 śrubę w tulei gumowej, dwoma śrubami do skrzyni i 1 do miski?