Przeglądając mobile.de znalazłem (raczej nie do końca prawdziwą) ofertę GT V6 z mechanizmem Q2 na pokładzie. Czy były takie modele w ofercie Alfy ?
Printable View
Przeglądając mobile.de znalazłem (raczej nie do końca prawdziwą) ofertę GT V6 z mechanizmem Q2 na pokładzie. Czy były takie modele w ofercie Alfy ?
prawdopodobnie były jako opcja dodatkowo płatna..
ewentualnie szperę można dokupić i zamontować robota jest plug&play tylko trzeba zrzucić skrzynię.
Dokladnie. Ja tylko nie rozumiem dlaczego nie dawali Q2 w topowej wersji, bzdura totalna. Za to w 1.9 czesto wystepuje.
Q2 pojawiło się w modelach 147 i GT na przełomie 2006/2007, w sprzedaży od 2007. Ponieważ w maju 2007r. ogłoszono (a w firmie pewnie podjęto dużo wczesniej) decyzję o zaprzestaniu produkcji V6 (ostatniej póki co w pełni alfofskiej - Busso) i jej montowaniu w 166 i GT z uwagi na normy emisji spalin (spełnia euro 4), a także zapewne na wielkość sprzedaży tych modeli - Q2 (mechaniczne - Torsen B) wprowadzono już tylko do 1.9 JTDM po FL (150 i 170 KM).
Natomiast wielu właścicieli alf z V6 - 2.0TB, 2.5, 3.0 i 3.2 montuje je samodzielnie.
W ASO nawet nie podejmują tematu (czasami w dziale części nie mają pojęcia o co w ogóle chodzi).
Prywatne warsztaty dokonują montażu, np. w Warszawie na Arkuszowej albo w Katowicach w AUTOPORCIE na Chromika.
Witam
Czy po 2007r wszystkie 1,9 miały Q2? Czy był to opcja?