-
Prawdopodobnie łożysko??
Koledzy Alfiści... od pewnego czasu cuś mi wyje z przodu, początkowo było to w lewym kole, ale teraz słyszę w obu.. Do 80 km/h jest cicho ale już przy 100km/h wyje jak szalone.. Czy to może być wina opon? nie są za ciekawe... no bo łożysko z tego co wiem to od zera powinno wyć tak? spróbuję przełożyć opony - tył na przód. Jeżeli to nie pomoże to pozostaje mi wymiana całej piasty ? Bo samego łożyska raczej nie można wymienić .
Może mi ktoś polecić jakiej firmy zakupić taką piastę?
-
Z reguly na zakretach lozysko dobrze slychac bo glucho stuka, podobno da sie wymienic sam srodek ale nie wiem bo nie bralem sie jeszcze za to :) zestaw kosztuje chyba kolo 300-400zl na kolo.
-
na zakrętach właśnie nie widzę różnicy, kurde, strasznie drogie te zestawy... na alledrogo.pl znalazłem http://allegro.pl/lozysko-piasta-alfa-romeo-156-przod-maxgear-i1643924827.html
Czy takie coś będzie ok?
-
Obstawiam na opony bo mam ten sam problem tyle,że z tyłu opony wyząbkowane bo jeżdzę najczęściej sam albo z panna wieć tył nie jest dociążony.
-
ja w ogóle oponki muszę zmienić mam nadzieje, że to same opony będą... ale dzięki Jony88, może ktoś ma podobny problem i coś na to poradził?
-
Jeżeli chodzi o diagnozę łożyska to możesz samemu to zrobić, a jeżeli nie masz zdolności mechanika to jedz do jakiegoś lepszego mechanika i on Ci to sprawdzi na 100% wystarczy podnieść samochód i kręcić kołami i jeżeli łożysko siedzi będzie słychać szum... Ja u siebie już wymieniłem 3 łożyska i jeżeli skręcałem kierownicą jadać 60 km/h to szum nasilał się i wyciszał,